ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Η Meta ετοιμάζει χιλιάδες νέες απολύσεις αυτή την εβδομάδα

Μετά από τη μείωση κατά 13% των θέσεων εργασίας τον Νοέμβριο

Η Meta ετοιμάζει χιλιάδες νέες απολύσεις αυτή την εβδομάδα

Νέο γύρο απολύσεων σχεδιάζει η Meta, όπως μεταδίδει το Bloomberg επικαλούμενο γνώστες του ζητήματος, με τη μείωση προσωπικού να ξεκινά ήδη από αυτή την εβδομάδα.

Η μεγαλύτερη εταιρεία κοινωνικής δικτύωσης στον κόσμο καταργεί περισσότερες θέσεις εργασίας, πέραν της μείωσης κατά 13% τον Νοέμβριο, σε μια προσπάθεια να γίνει ένας αποδοτικότερος οργανισμός. Στον προηγούμενο γύρο περικοπών της, η Meta απέλυσε11.000 εργαζόμενους.

Η εταιρεία κόβει ολόκληρες ομάδες που θεωρεί μη απαραίτητες, ανέφερε το Bloomberg News τον Φεβρουάριο, μια κίνηση που βρίσκεται ακόμη στο στάδιο της ολοκλήρωσης και θα μπορούσε να επηρεάσει χιλιάδες υπαλλήλους.

Ο επικείμενος γύρος περικοπών καθοδηγείται από οικονομικούς στόχους και είναι ξεχωριστός από την «ισοπέδωση»», δήλωσαν οι άνθρωποι, οι οποίοι ζήτησαν να διατηρήσουν την ανωνυμία τους. Η Meta, η οποία αντιμετωπίζει επιβράδυνση στα διαφημιστικά έσοδα και έχει στρέψει την προσοχή της σε μια πλατφόρμα εικονικής πραγματικότητας, έχει ζητήσει από τους διευθυντές και τους αντιπροέδρους να καταρτίσουν λίστες υπαλλήλων που μπορούν να απολυθούν, ανέφεραν οι πηγές.

Αυτή η φάση των απολύσεων θα μπορούσε να ολοκληρωθεί την ερχόμενη εβδομάδα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες.

Ο Ζούκερμπεργκ έχει χαρακτηρίσει το 2023 ως «έτος αποτελεσματικότητας» της Meta και η εταιρεία έχει επικοινωνήσει αυτό μήνυμα στους υπαλλήλους κατά τη διάρκεια των αξιολογήσεων απόδοσης, οι οποίες ολοκληρώθηκαν την περασμένη εβδομάδα, δήλωσαν οι άνθρωποι.

Η κατάσταση έχει δημιουργήσει αυξημένο άγχος και έχει περιορίσει το ηθικό των υπαλλήλων της εταιρείας το τελευταίο διάστημα. Ορισμένοι εργαζόμενοι εξέφρασαν την ανησυχία τους για το αν θα λάβουν τα μπόνους τους, τα οποία πρόκειται να διανεμηθούν αυτόν τον μήνα, αν χάσουν τη δουλειά τους νωρίτερα, είπαν οι πηγές.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

#038;feature=youtu.be&ab_channel=PronewsTV
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.