ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Μήνυση της αμερικανικής κυβέρνησης στην Apple για «μονοπώληση της αγοράς smartphone και διάλυση του ανταγωνισμού»

«Αν αφεθεί χωρίς αντίλογο, η Apple θα συνεχίσει να ενισχύει το μονοπώλιο των smartphones της»

Μήνυση της αμερικανικής κυβέρνησης στην Apple για «μονοπώληση της αγοράς smartphone και διάλυση του ανταγωνισμού»

Το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ κατηγορεί την Apple ότι παραβιάζει τους αντιμονοπωλιακούς νόμους και εμποδίζει τους αντιπάλους της να έχουν πρόσβαση σε χαρακτηριστικά υλικού και λογισμικού του iPhone της.

Μεταξύ άλλων, η Apple επιτρέπει στους χρήστες του iPhone να στέλνουν απρόσκοπτα φωτογραφίες και βίντεο υψηλής ποιότητας μεταξύ τους, αλλά τα μηνύματα πολυμέσων σε τηλέφωνα Android είναι χαμηλότερης ποιότητας.

Η εταιρεία, πάντως, στα τέλη του περασμένου έτους, υποχώρησε και συμφώνησε να βελτιώσει το πρότυπο ποιότητας που χρησιμοποιεί για την αλληλεπίδραση με τηλέφωνα Android μέσω γραπτών μηνυμάτων, υιοθετώντας το πρότυπο RCS.

Ακόμα, κατηγορείται για τον αποκλεισμό εφαρμογών, τα μέτρα κατά υπηρεσιών streaming, τον περιορισμό των ψηφιακών «πορτοφολιών» τρίτων κατασκευαστών και τη «μείωση της λειτουργικότητας» των έξυπνων ρολογιών που δεν κατασκευάζονται από την εταιρεία.

«Ισχυριζόμαστε ότι η Apple έχει διατηρήσει μονοπωλιακή δύναμη στην αγορά των smartphones, όχι απλώς παραμένοντας μπροστά από τον ανταγωνισμό επί της ουσίας, αλλά παραβιάζοντας την ομοσπονδιακή αντιμονοπωλιακή νομοθεσία», ανέφερε ο Γενικός Εισαγγελέας Μέρικ Γκάρλαντ, ανακοινώνοντας την αγωγή. «Αν αφεθεί χωρίς αντίλογο, η Apple θα συνεχίσει να ενισχύει το μονοπώλιο των smartphones της».

Η Apple κατηγορείται επίσης, ότι σκόπιμα καθιστά χειρότερη και λιγότερο ασφαλή την ποιότητα των μηνυμάτων σε άλλες πλατφόρμες για να δώσει κίνητρο στους χρήστες άλλων smartphones να μεταπηδήσουν σε iPhone.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τον Φεβρουάριο επιβλήθηκε στην Apple πρόστιμο από την ΕΕ ύψους 1,8 δισ. ευρώ για παραβίαση της νομοθεσίας περί ανταγωνισμού σχετικά με τις υπηρεσίες streaming. Η Apple έχει δηλώσει ότι θα ασκήσει έφεση κατά της απόφασης.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.