ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Nissan: Πως η τεχνολογία μπορεί να μειώσει την κίνηση των δρόμων

Με 100 ειδικά εξοπλισμένα Nissan X-Trail, ερευνητές στις ΗΠΑ κατέληξαν στο συμπέρασμα πως τα ηλεκτρονικά μπορούν να συμβάλλουν στη μείωση της κίνησης των δρόμων, τη μείωση της ρύπανσης και την βελτίωση των μεταφορών γενικότερα

Nissan: Πως η τεχνολογία μπορεί να μειώσει την κίνηση των δρόμων

Δεν είναι η πρώτη φορά που αποδεικνύεται πως τα νέα συστήματα των αυτοκινήτων μπορούν να μας προσφέρουν λύσεις σε αρκετά προβλήματα και να μας προστατέψουν, το συγκεκριμένο όμως πείραμα έχει τη σημασία του γιατί δίνει απαντήσεις και λύσεις στο κομμάτι της βιωσιμότητας των μετακινήσεών μας.

Ερευνητές από τα πανεπιστήμια του Vanderbitt, του UC Berkeley και του Temple Universisty-Camdem, με τη βοήθεια της Nissan North America και συντονισμό με το τμήμα μεταφορών του Τενεσί πραγματοποίησαν ένα πείραμα με στόχο τη μείωση της κυκλοφοριακής κίνηση και την εξοικονόμηση καυσίμου.

Circles 100 Car Project

Το πείραμα που εξελίχθηκε από τις 14 έως τις 18 Νοεμβρίου, πραγματοποιήθηκε σε ανοιχτό δρόμο και χρησιμοποιήθηκαν 100 ειδικά εξοπλισμένα Nissan X-Trail (σ.σ. Rogue στην Αμερική) τα οποία διέθεταν adaptive cruise control με λειτουργία ΑΙ.

Τα πρώτα δείγματα από το πείραμα ήταν πολύ ενθαρρυντικά, αφού κατέδειξαν πως ακόμα κι αν ένα από τα 20 αυτοκίνητα στον ίδιο δρόμο χρησιμοποιεί τέτοιο σύστημα, μπορεί να διευκολύνει τη ροή κίνησης και να εξομαλύνει την συμφόρηση που προκαλούν τα υπόλοιπα.

Αξίζει να σημειώσουμε πως ο συγκεκριμένος δρόμος είναι ο γνωστός «έξυπνος» δρόμος με την ονομασία «I-24 Motion». Αυτός αποτελεί το μοναδικό πραγματικό περιβάλλον δοκιμών αυτοκινήτων του είδους του στον κόσμο.

Εκτείνεται τέσσερα μίλια ακριβώς νοτιοανατολικά του κέντρου του Νάσβιλ και είναι εξοπλισμένος με 300 ψηφιακούς αισθητήρες και κάμερες ανάλυσης 4K, που έχουν την ικανότητα να καταγράφουν έως και 260 εκατομμύρια μίλια ετησίως. Μάλιστα μόνο τη μία ημέρα του πειράματος, στις 16/11, το σύστημα κατέγραψε συνολικά 143.010 μίλια και 3.780 ώρες οδήγησης.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Πηγή: drive.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.