Υποκλοπές: Με έναν μόνο κωδικό όλα τα δεδομένα του κινητού σου παρακολουθούνται

Είναι πιο απλό από όσο πιστεύετε

Υποκλοπές: Με έναν μόνο κωδικό όλα τα δεδομένα του κινητού σου παρακολουθούνται

Με την πληκτρολόγηση ενός κωδικού όλα τα δεδομένα του κινητού μπορούν να παρακολουθούνται, εξηγούν οι ειδικοί.

Οι τιμές για αυτήν την υπηρεσία ποικίλουν αναλόγως του χρονικού διαστήματος που θα διαρκέσουν οι… υποκλοπές.

Ιδιωτικοί ερευνητές προσφέρουν τις υπηρεσίες αυτές, ωστόσο… πρόκειται για πράξη παράνομη που τιμωρείται.

Στις περισσότερες ιστοσελίδες ερευνητικών γραφείων, η υπηρεσία αυτή, διαφημίζεται και κοστολογείται ανάλογα με τις απαιτήσεις του πελάτη.

«Το κινητό το φέρνετε σε εμάς. Το πρόγραμμά μας για ένα μήνα είναι στα 800 ευρώ. Υπάρχει επιλογή για 10 ημέρες που είναι στα 500. Έχετε μηνύματα, τα sms, έχετε κλήσεις, ακούτε ήχο όταν θα γίνονται κλήσεις, όχι μόνο πού πήρε αλλά και τον ήχο, έχετε viber, messenger, γενικά ό,τι κάνει μέσα στη συσκευή του/της» εξηγεί ιδιωτικός ερευνητής.

Όπως φαίνεται, υπάρχει τιμοκατάλογος στις παρακολουθήσεις του κινητού τηλεφώνου, ο οποίος διαφοροποιείται ανάλογα με τα αρχεία της υποκλοπής αλλά και από γραφείο σε γραφείο.

Πιο ελκυστική η προσφορά άλλου ιδιωτικού ερευνητή: «Είναι 600 ευρώ τον μήνα. Συνομιλίες, μηνύματα, viber, messenger, όλα αυτά. Ό,τι κάνει στο κινητό του/της θα τα βλέπετε. Αυτό δεν φαίνεται πουθενά. Κι αν θέλετε μετά να κάνετε και δεύτερο μήνα, είναι 270 ευρώ ο δεύτερος»

Σύμφωνα με τους ειδικούς, τα προγράμματα αυτά, εντοπίζουν ένα ασφαλές κενό στο λογισμικό του κινητού μας και μέσω αυτού, αποκτούν τον πλήρη έλεγχο.

Κι ενώ το λογισμικό που αφορά τα παιδιά ανιχνεύεται εύκολα, υπάρχουν πλέον εξελιγμένα προγράμματα παρακολούθησης, που μπορούν να λειτουργήσουν, δίχως ποτέ να γίνουν αντιληπτά.

Ο Γιάννης Χριστοδούλου, ιδιωτικός ερευνητής της Θεσσαλονίκης μιλώντας στο Live News ανέφερε ότι «10 – 15 άτομα την ημέρα ζητάνε έλεγχο αν παρακολουθείται το κινητό τους» λόγω των νέων εξελίξεων στο θρίλερ των υποκλοπών.

Ο Όθωνας Παπαδόπουλος ξεκαθάρισε ότι η παρακολούθηση είναι μία παράνομη ενέργεια και στην βασική της μορφή η υποκλοπή τηλεφωνικών επικοινωνιών αποτελεί πλημμεληματική παράβαση και υπό προϋποθέσεις μπορεί να μετατραπεί μέχρι και σε κακούργημα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.