ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Παρακολουθεί τους ιδιοκτήτες των αυτοκινήτων της η Tesla;

Εργαζόμενοι της Tesla από το 2019 έως το 2022 μοιράζονταν εικόνες και βίντεο από προσωπικές στιγμές που κατέγραφαν οι κάμερες των αυτοκινήτων των ιδιοκτήτων τους!

Παρακολουθεί τους ιδιοκτήτες των αυτοκινήτων της η Tesla;

Η Tesla έσπευσε να διαβεβαιώσει τους εκατομμύρια πελάτες της ότι τα προσωπικά τους δεδομένα είναι ασφαλή, ωστόσο οι αποκαλύψεις που έχουν δει το φως της δημοσιότητας, αποδεικνύουν ότι στη νέα digital εποχή της αυτοκινητοβιομηχανίας, τίποτα δεν μπορεί να είναι πλέον «προσωπικό» ή κρυφό.

Οι κάμερες που διαθέτουν τα οχήματά της Tesla, είναι σχεδιασμένες προκειμένου να διασφαλίζουν την ασφάλεια των επιβατών και να προστατεύουν την ιδιωτική τους ζωή. Αυτό υποστηρίζουν σε γενικές γραμμές οι άνθρωποι της αμερικανικής φίρμας.

Βέβαια, οι πρόσφατες αποκαλύψεις που έχουν ξεσηκώσει μία θύελλα διαμαρτυριών στους κατόχους των μοντέλων στις Η.Π.Α., μαρτυρούν ότι οι κάμερες στα αυτοκίνητα της Tesla μπορούν να χρησιμοποιηθούν και για άλλους σκοπούς…

Πρώην αλλά και νυν υπάλληλοι της Tesla, αποκάλυψαν στο Reuters ότι συνήθιζαν να ανταλλάσσουν μεταξύ σοβαρού και αστείου, ευαίσθητες προσωπικές εικόνες και βίντεο από τις κάμερες των οχημάτων.

Πολλές από τις εικόνες αλλά και τα βίντεο που έχουν δει το φως της δημοσιότητας φανερώνουν «λήψεις» από κατόχους μοντέλων της Tesla σε πολύ ιδιαίτερες στιγμές. Άλλα βίντεο δείχνουν εκρήξεις θυμού των οδηγών και σκηνές από ατυχήματα, καθώς και πολλούς διαπληκτισμούς ανάμεσα στους επιβαίνοντες στο όχημα.

Η Tesla προσπάθησε να σβήσει την πυρκαγιά που άναψε ξαφνικά με αυτές τις αποκαλύψεις δηλώνοντας επίσημα ότι «οι καταγραφές από τις κάμερες παραμένουν ανώνυμες και τα δεδομένα των πελατών μας ανήκουν αποκλειστικά και μόνο στους ίδιους».

Προφανώς και η απάντηση της Tesla είναι το λιγότερο αστεία από τη στιγμή που η ίδια η εταιρεία απαιτεί από τους ιδιοκτήτες των αυτοκινήτων της να δώσουν τη συγκατάθεση τους για να λειτουργήσουν όλες οι εφαρμογές και τα ηλεκτρονικά συστήματα του οχήματος, που σημαίνει πως άπαξ και ο ιδιοκτήτης δώσει τη συγκατάθεση του, η εταιρεία έχει «μάτια» και «αυτιά» παντού! Ειδάλλως εάν ο κάτοχος δεν δώσει το «ok» πολλές «εφαρμογές» δε θα εγκαθίστανται στο αυτοκίνητο.

Για να μην κρυβόμαστε βέβαια πίσω από το δάχτυλο μας, αυτό το φαινόμενο δεν είναι κάποιου είδους αποκλειστικότητα της «κακιάς» Tesla. Οποιαδήποτε έξυπνη συσκευή (γιατί αυτό είναι πλέον και τα σύγχρονα αυτοκίνητα) άπαξ και της δώσεις το «οk» μπορεί να σε παρακολουθήσει. Θεωρητικά πάντα.

Μάλιστα, οι πρώην εργαζόμενοι της Tesla που προχώρησαν σε αυτές τις αποκαλύψεις δήλωσαν, ότι οι παρακολουθήσεις είναι εφικτές ακόμα κι αν το αυτοκίνητο είναι σβηστό! «Μπορούσαμε να δούμε ανά πάσα ώρα και στιγμή που βρίσκεται το αυτοκίνητο και εικόνες τόσο από το εσωτερικό του όσο και από τον περιβάλλοντα εξωτερικό χώρο» δήλωσε ένας εργαζόμενος στην Tesla, του οποίου φυσικά το όνομα δεν έγινε γνωστό.

Ίσως λοιπόν οι Κινέζοι να μην ήταν και τόσο αφελείς όσο έσπευσαν να τους χαρακτηρίσουν κάποιοι όταν πριν από κανά χρόνο περίπου απαγόρευσαν δια ροπάλου από ιδιοκτήτες μοντέλων της Tesla να σταθμεύουν τα οχήματα τους σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις και λοιπά κυβερνητικά κτήρια…

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Πηγή: drive.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.