ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Πόσο πιθανό είναι να σας παρακολουθούν από την κάμερα του laptop;

Σύμφωνα με έρευνες το 80% των laptop έχει καλυμμένη την webcam με ταινία

Πόσο πιθανό είναι να σας παρακολουθούν από την κάμερα του laptop;

Χρόνια τώρα, το FBI προειδοποιεί για την κάλυψή της κάμερας του laptop με σκοπό την προστασία της ιδιωτικής ζωής.

Σύμφωνα με έρευνες, το 80% των laptop έχει καλυμμένη την webcam με ταινία ή κάποιο αυτοκόλλητο ώστε να αποφεύγονται τα προβλήματα ασφαλείας.

Οι κάμερες των υπολογιστών είναι γνωστό ότι γίνεται ο κύριος στόχος των hackers και αυτό σημαίνει ότι όποιος αποκτήσει πρόσβαση, μπορεί να παρακολουθεί και να καταγράφει όσα εκτυλίσσονται σε μια ξένη κάμερα.

Άλλωστε, οι ιστορίες εκβιασμών που ξεκίνησαν από τη webcam ενός υπολογιστή που παραβιάστηκε, είναι πολλές. Γενικά, όταν οι χρήστες κλείνουν τον υπολογιστή τους, θα ήταν χρήσιμο να ενημερώνονται για τα RAT (Remote Access Trojan) προγράμματα (γνωστά και ως creepware), τα οποία δίνουν τη δυνατότητα σε κάποιον να ελέγχει απομακρυσμένα τον υπολογιστή του.

Ιδανικά, θα πρέπει να ελέγχουν κάθε εφαρμογή που κατεβάζουν και να ελέγχουν αν είναι πράγματι αναγκαίο να «ανοίγουν» πρόσβαση στην κάμερα ή το μικρόφωνο ή άλλα στοιχεία του κινητού.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.