ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Στη… φόρα τα «άδυτα» του Twitter: Διέρρευσε μέρος του κώδικα στο διαδίκτυο

Η εταιρεία του Έλον Μασκ προσέφυγε σε δικαστήριο της Καλιφόρνιας κατά του Github

Στη… φόρα τα «άδυτα» του Twitter: Διέρρευσε μέρος του κώδικα στο διαδίκτυο

Τμήματα του κώδικα του Twitter διέρρευσαν και δημοσιεύτηκαν στο Διαδίκτυο, στον ιστότοπο Github, ανέφερε η εταιρεία που κινήθηκε δικαστικά για τη διαρροή.

Πρόκειται για τον κώδικα πάνω στον οποίο στηρίζεται η λειτουργία της πλατφόρμας και τα εσωτερικά εργαλεία για τη συντήρησή της.

Το Twitter προσέφυγε σε δικαστήριο της Καλιφόρνιας κατά του Github, το οποίο φιλοξενεί κώδικα χιλιάδων προγραμμάτων. Το Github, που ανήκει στη Microsoft, συμμορφώθηκε με το αίτημα του Twitter και έχει αφαιρέσει τον επίμαχο κώδικα.

Τον κώδικα ανέβασε χρήστης με το ψευδώνυμο FreeSpeechEnthusiast («υπέρμαχος του ελεύθερου λόγου»), μια ειρωνική αναφορά στον Ελον Μασκ, τον ιδιοκτήτη του Twitter που δηλώνει «απόλυτος υπέρμαχος του ελεύθερου λόγου».

Δεν είναι σαφές πόσο πολύ «διαδόθηκε» ο κώδικας του Twitter πριν αφαιρεθεί από το Github. Σε τέτοιες περιπτώσεις συνήθως καταλήγει στα χέρια χάκερ που προσπαθούν να βρουν και να εκμεταλλευτούν κενά ασφαλείας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

#038;ab_channel=PronewsTV
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.