ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Κύπρος, Ίμια, Oruc Reis, Κάσος. Εθνική συνήθεια έγινε η υποχώρηση...

Τι πρέπει να κάνετε αν σας κλέψουν το iPhone και ξέρουν τον κωδικό σας; – Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε 

Δείτε τι πρέπει να κάνετε για να εγκαταστήσετε το μηχανισμό Προστασίας Κλεμμένης Συσκευής

Τι πρέπει να κάνετε αν σας κλέψουν το iPhone και ξέρουν τον κωδικό σας; – Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε 

Ένα νέο μηχανισμό προστασίας κλεμμένης συσκευής για τα iPhone έχει εφαρμόσει η Apple αρκεί βέβαια να έχει εγκαταστήσει ο χρήστης τους έκδοση του iOS νεότερη από την 17.3.

Σε αυτήν την περίπτωση, το λειτουργικό προστατεύει τα προσωπικά δεδομένα του στην περίπτωση που κλαπεί το κινητό του, ακόμη και αν ο κλέφτης γνωρίζει (με κάποιο τρόπο) ή βρει τον κωδικό ασφαλείας του.

Όταν ενεργοποιεί ο χρήστης την λειτουργία προστασίας αυτής, θα πρέπει να περνάει μέσα από συγκεκριμένες διαδικασίες όταν το iPhone πάει να χρησιμοποιηθεί σε άγνωστες τοποθεσίες. Σε αυτές τις περιπτώσεις, δεν αρκεί απλά ο κωδικός ασφαλείας, αλλά το λογισμικό της συσκευής ζητάει ακόμη και πρόσβαση στα βιομετρικά στοιχεία μέσω του Face ID ή του Touch ID. Με αυτόν τον τρόπο εξασφαλίζεται ότι κανείς τρίτος δεν θα μπορεί πχ. να χρησιμοποιήσει τις πιστωτικές ή χρεωστικές κάρτες που είναι στο Apple Wallet ή να αποκτήσει πρόσβαση σε άλλα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα.

Για να εγκαταστήσετε το μηχανισμό Προστασίας Κλεμμένης Συσκευής στο iPhone (Stolen Device Protection) χρειάζεται να έχετε κάνει τα εξής.

1) Να έχετε εγκαταστήσει στο κινητό σας έκδοση iOS 17.3 ή νεότερη
2) Να έχετε ενεργοποιήσει το επίπεδο ασφαλείας δύο βημάτων (Two-Factor Authentication)
3) Να έχετε ενεργοποιήσει το “Find My”
4) Να έχετε ενεργοποιημένο κωδικό ασφαλείας

Για να το κάνετε αυτό, ανοίξτε τις ρυθμίσεις στο iPhone σας και πηγαίνετε στην επιλογή Face ID or Passcode (FaceID και κωδικός) ή Touch ID or Passcode (Touch ID και κωδικός), αν η συσκευή σας είναι παλαιότερη και έχει Home πλήκτρο στο κάτω μέρος του μπροστινού τμήματος.

Εισάγετε τον κωδικό σας (αν τον έχετε ενεργοποιήσει για αυτό το στάδιο) και μπείτε σε μία νέα οθόνη ρυθμίσεων. Εκεί, αναζητήστε την επιλογή «Stolen Device Protection» (Προστασία Κλεμμένης συσκευής).

Αν είναι στο On, σημαίνει πως είναι ενεργοποιημένη. Αν είναι στο off, πατήστε πάνω στη σειρά αυτή και ενεργοποιήστε την.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Αν στο μέλλον θελήσετε να την απενεργοποιήσετε, ακολουθήστε την ίδια λογική και επιλέξτε το “Off”. Ως ασφαλείς τοποθεσίες, το iPhone θεωρεί το σπίτι, το γραφείο σας ή και μέρη που επισκέπτεστε συχνά (και καταγράφει ανώνυμα από τα δεδομένα του GPS του). Αν τώρα, θέλετε να ζητάει το τηλέφωνο συνεχώς τα βιομετρικά σας στοιχεία παντού και πάντα, μέσα στην επιλογή Προστασίας Κλεμμένης Συσκευής θα βρείτε και τη σχετική ρύθμιση. Η πρώτη επιλογή “Away from Familiar Locations” (Μακριά από Οικείες τοποθεσίες) λειτουργεί όπως περιγράψαμε παραπάνω. Η δεύτερη επιλογή «Always” (Πάντα), θα ζητάει αυτή τη διαδικασία ασχέτως σημείου που βρίσκεστε.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.