ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Κατά τον ΣΥΡΙΖΑ επειδή δεν αναγνωρίζεται ο όρος «γυναικοκτονία» δολοφονούνται γυναίκες. Δηλαδή η γυναίκα είναι ιδιότητα και όχι άνθρωπος...

USB stick: Τι πρέπει να προσέξετε πριν τα αγοράσετε

Μερικές πρακτικές συμβουλές πριν την αγορά USB stick

USB stick: Τι πρέπει να προσέξετε πριν τα αγοράσετε

To γνωστό σε όλους μας «φλασάκι» ή USB stick πρόκειται για ένα απίστευτα ευέλικτο εργαλείο, που μπορείτε να βρείτε σε μεγάλη γκάμα σχημάτων, χωρητικοτήτων και μορφών.

Παρακάτω θα δείτε του πιο σημαντικούς παράγοντες που παίζουν ρόλο στην επιλογή του USB.

Ποιότητα μνήμης

Κάθε USB stick διαφέρει σε ποιότητα, πράγμα που ισχύει ιδιαίτερα για τα τσιπ μνήμης που τροφοδοτούν τα USB σας. Επειδή πρόκειται για το κεντρικό τους στοιχείο, θέλετε να επιλέξετε ένα στικάκι με μνήμη flash υψηλής ποιότητας.

Χωρητικότητα μνήμης

Ρίξτε μια γρήγορη ματιά και θα διαπιστώσετε ότι υπάρχουν USB stick με διαφορετικές χωρητικότητες μνήμης, που μπορεί να κυμαίνονται από 64 MB έως και 256 GB.

Επειδή το κόστος ανά μονάδα δίσκου θα αυξηθεί μαζί με τη χωρητικότητα αποθήκευσης, είναι σημαντικό να γνωρίζετε την ποσότητα της μνήμης που θα χρειαστείτε.

Εάν θέλετε να έχετε αρκετό χώρο αποθήκευσης, τότε ίσως είναι καλύτερο να επιλέξετε ένα στικάκι με τουλάχιστον 2 GB χωρητικότητα.

USB 2.0 ή USB 3.0;

Ενώ πολλές είναι οι διαθέσιμες μορφές τσιπ USB στην αγορά, η πλειοψηφία τους πρόκειται για USB 2.0 και USB 3.0. Η βασική διαφορά ανάμεσα στα δύο τσιπ είναι ότι το USB 3.0 προσφέρει αυξημένη ταχύτητα και αξιοπιστία.

Το USB 2.0 είναι μια καλή επιλογή για απλά έργα που χρησιμοποιούν μονάδες μικρότερης χωρητικότητας. Αν χρειάζεστε όμως, χωρητικότητα 8 GB ή και μεγαλύτερη, τότε η αναβάθμιση στο USB 3.0 είναι απαραίτητη, μιας και είναι ιδανικό για να αποθηκεύετε μεγάλα ή πολλά αρχεία.

Επιλογές σύνδεσης

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η μετάβαση σε υποδοχές USB-C έχει ήδη ξεκινήσει, με πολλά laptop να μην διαθέτουν πλέον τις τυπικές θύρες USB, όπως τα MacBook. Ενώ πιθανότατα οι συσκευές σας να διαθέτουν τις κλασικές θύρες, θέλετε να το ελέγξετε πριν την αγορά σας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.