Tesla Cybertruck: 1,5 εκατ. παραγγελίες χωρίς να έχει ξεκινήσει η παραγωγή του

Cybertruck ακούνε οι υποψήφιοι αγοραστές του φουτουριστικού pick up της Tesla αλλά Cybertruck δε βλέπουν. Παρόλα αυτά εξακολουθούν να το παραγγέλνουν σαν τρελοί

Tesla Cybertruck: 1,5 εκατ. παραγγελίες χωρίς να έχει ξεκινήσει η παραγωγή του

Σύμφωνα με τη λίστα παραγγελιών της Tesla, το Cybertruck, έχει συγκεντρώσει τον απίστευτο αριθμό των 1,5 εκατ. κρατήσεων. Το νούμερο είναι εντυπωσιακό ειδικά εάν αναλογιστεί κανείς ότι το φουτουριστικό pick up του Elon Musk έχει κάνει μια δημόσια εμφάνιση (στην παρουσίαση του) και έκτοτε… ελάχιστοι το έχουν δει από κοντά.

Μετά από αμέτρητες καθυστερήσεις και ατελείωτες δικαιολογίες, το ηλεκτρικό «truck» της Tesla αναμένεται να εισέλθει στη γραμμή παραγωγής στα τέλη του 2023. Δύο χρόνια αργότερα από την αρχική ημερομηνία παραγωγής. Και εφόσον όλα κυλήσουν ομαλά…

Παρά το γεγονός ότι η μία καθυστέρηση διαδέχεται την άλλη, το ενδιαφέρον του κοινού για το Cybertruck παραμένει ισχυρό. Για την ακρίβεια, αυξάνεται. Τον Αύγουστο, οι προ-παραγγελίες έφθασαν τις 1,2 εκατ. μονάδες και μέσα στους επόμενους τρεις μήνες, προστέθηκαν επιπλέον 300.000.

Θυμίζουμε πως κάθε κράτηση μεταφράζεται σε 100 δολάρια. Ακόμα και στην Tesla πάντως, θεωρούν απίθανο το γεγονός ότι όλες αυτές οι προ-παραγγελίες θα μεταφραστούν και σε πραγματικές πωλήσεις. Αν όμως δεν υπάρξουν ακυρώσεις (η προκαταβολή των 100 δολαρίων επιστρέφεται σε περίπτωση ακύρωσης) πως θα καταφέρει η Tesla να καλύψει αυτή τη ζήτηση;

Tα στοιχεία πάντως μαρτυρούν ότι δεν είναι σε θέση να καλύψει αυτό τον τεράστιο όγκο παραγγελιών. Τα υπάρχοντα εργοστάσια της φίρμας είναι πρακτικά αδύνατο να υποστηρίξουν κάτι τέτοιο και η μόνη λύση φαντάζει η δημιουργία μιας νέας μονάδας, αποκλειστικά για το Cybertruck.

Ένα νέο εργοστάσιο όμως δε χτίζεται από τη μια μέρα στην άλλη και επιπλέον απαιτεί ένα μεγάλο κεφάλαιο για την κατασκευή του που στην παρούσα φάση η Tesla δε δείχνει διατεθειμένη να καλύψει.

Ίσως γι’ αυτό και ο Elon Musk να δήλωσε πρόσφατα ότι η τιμή εκκίνησης του Cybertruck δεν θα είναι πλέον κάτω από τα $40.000 όπως αρχικά είχε υποσχεθεί.

Για να αποθαρρύνει ενδεχομένως υπάρχοντες αλλά και νέους πελάτες του Cybertruck; Μπορεί… Από την άλλη ίσως και να βλέπει ότι ο στενός αντίπαλος του Cybertruck, το F-150 Lightning της Ford, έχει λάβει ήδη δύο αυξήσεις τιμών από τότε που ξεκίνησε την παραγωγή του έχοντας πλέον ως τιμή εκκίνησης τα $51.974 (από $39.974 που αρχικά πωλούνταν).

Μικρά γράμματα για κάποιους όλα αυτά βέβαια από τη στιγμή που Cybertruck ακούν και Cybertruck δε βλέπουν…

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Πηγή: drive.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.