ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Tesla: Κίνδυνος-θάνατος το Autopilot της αυτοκινητοβιομηχανίας (βίντεο)

Το σύστημα αυτόνομης οδήγησης, το πολυδιαφημισμένο FSD της Tesla έχει συγκεντρώσει τα πυρά πολλών οργανισμών

Tesla: Κίνδυνος-θάνατος το Autopilot της αυτοκινητοβιομηχανίας (βίντεο)

Μία παράλογη αντίδραση του συστήματος αυτόνομης οδήγησης της Tesla που οδήγησε σε σύγκρουση πολλών αυτοκινήτων κατέγραψε η κάμερα ασφαλείας ενός τούνελ.

Το σύστημα αυτόνομης οδήγησης, το πολυδιαφημισμένο FSD της Tesla έχει συγκεντρώσει τα πυρά πολλών οργανισμών αλλά και ιδιωτών σε όλο τον κόσμο. Και όχι άδικα όπως φαίνεται στο νέο video που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο.

Πρόκειται για ένα περιστατικό που έγινε σε τούνελ του Σαν Φρανσίσκο στις 24 Νοεμβρίου του 2022 και μόλις σήμερα δόθηκε στην δημοσιότητα το υλικό από την κάμερα ασφαλείας.

Σε αυτό βλέπουμε μία συνηθισμένη μέρα στον συγκεκριμένο αυτοκινητόδρομο, με πυκνή κυκλοφορία. Μέσα σε όλα αυτά είναι και ένα λευκό Tesla το οποίο κινείται στην μεσαία λωρίδα.

Ξαφνικά, το Tesla βγάζει φλας και μπαίνει στην αριστερή λωρίδα. Αλλά αντί να συνεχίσει να κινείται αυτό σταματά και ακινητοποιείται εντελώς!

Οι οδηγοί που ακολουθούν δεν προλαβαίνουν να αντιδράσουν σε αυτή την παράλογη κίνηση. Και δημιουργείται μία καραμπόλα από 8 αυτοκίνητα, ενώ τραυματίστηκαν και εννέα άτομα, μεταξύ των οποίων και ένα μικρό παιδί.

Ο οδηγός του Tesla είπε ότι εκείνη την στιγμή χρησιμοποιούσε το FSD και ότι δεν μπορεί να εξηγήσει τον λόγο που το αυτοκίνητο συμπεριφέρθηκε με αυτόν τον τρόπο.

Βέβαια, η Tesla για να είναι καλυμμένη, υποστηρίζει ότι δεν είναι ένα πλήρως αυτόνομο σύστημα και ότι απαιτεί την παρουσία του οδηγού πίσω από το τιμόνι. Όμως η διαφήμιση που γίνεται δεν το κάνει ξεκάθαρο, κάτι που έχει ξεσηκώσει τις αντιδράσεις αρμόδιων υπηρεσιών για την ασφάλεια στους δρόμους.

Σε κάθε περίπτωση, το video αυτό ξαναφέρνει στην επιφάνεια την ασφάλεια που προσφέρει το Autopilot και τις πρακτικές του Musk που βάζει τους ιδιοκτήτες να το χρησιμοποιούν ως δοκιμαστές και να ρισκάρουν την δική τους ασφάλεια.

Μέχρι τότε, όσοι το χρησιμοποιούν καλό θα είναι να ξεχάσουν τον Musk και να βρίσκονται σε εγρήγορση πίσω από το τιμόνι και να έχουν πάντα τον έλεγχο του αυτοκινήτου.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.