Tesla: Προσωρινό «λουκέτο» στο εργοστάσιο της Σαγκάης λόγω περιορισμών κατά του κορωνοϊού

Η Tesla δεν ανταποκρίθηκε αμέσως σε αιτήματα για σχολιασμό

Tesla: Προσωρινό «λουκέτο» στο εργοστάσιο της Σαγκάης λόγω περιορισμών κατά του κορωνοϊού

Η Tesla σχεδιάζει να αναστείλει την παραγωγή στο εργοστάσιό της στη Σαγκάη για τουλάχιστον μία ημέρα, καθώς η τοπική κυβέρνηση εντείνει τους περιορισμούς του Covid μετά την αύξηση των κρουσμάτων στην πόλη, δήλωσαν άνθρωποι που γνωρίζουν το θέμα.

Η παραγωγή θα σταματήσει τη Δευτέρα, δήλωσαν στελέχη, ζητώντας να μην κατονομαστούν επειδή δεν έχουν την εξουσιοδότηση να μιλήσουν δημοσίως.

Η Tesla δεν έχει ακόμη ενημερώσει τους εργαζόμενους αν θα παρατείνει την αναστολή πέραν της Δευτέρας, είπαν.

Η Σαγκάη θα αποκλείσει εκ περιτροπής τη μισή πόλη για να διεξάγει μαζικές δοκιμές για την καταπολέμηση της επιδημίας του Covid-19 που την έχει μετατρέψει στο μεγαλύτερο hotspot ιού της Κίνας.

Οι περιοχές ανατολικά του ποταμού Huangpu, όπου βρίσκεται το εργοστάσιο της Tesla, θα αποκλειστεί τη Δευτέρα για τέσσερις ημέρες. Η Tesla δεν έχει πει ακόμη στους υπαλλήλους της πόσο θα διαρκέσει η διακοπή της παραγωγής, αν και πολλοί από τους εργαζομένους της θα βρεθούν αντιμέτωποι με λουκέτα εκεί όπου ζουν.

Το πρώτο γιγαντιαίο εργοστάσιο εκτός της πατρίδας της Tesla παρήγαγε τα μισά από τα οχήματα της ηλεκτροκίνητης αυτοκινητοβιομηχανίας πέρυσι και αναγκάστηκε να αναστείλει την παραγωγή για δύο ημέρες νωρίτερα αυτόν τον μήνα.

Η εταιρεία δήλωσε τότε ότι καταβάλλει «κάθε δυνατή προσπάθεια» για να διασφαλίσει ότι η παραγωγή θα μπορούσε να συνεχιστεί στο εργοστάσιο, ενώ «συνεργάζεται ενεργά με την εντολή της κυβέρνησης για τις δοκιμές Covid και τα σχετικά μέτρα πρόληψης της πανδημίας».

Ο Έλον Μασκ, διευθύνων σύμβουλος της Tesla, αντιστάθηκε ως γνωστόν στις προσπάθειες των υγειονομικών αρχών της Καλιφόρνιας να κρατήσουν κλειστό ένα εργοστάσιο στις ΗΠΑ κατά τις πρώτες ημέρες της πανδημίας. Μετά από περίπου επτά εβδομάδες διακοπής λειτουργίας, άνοιξε ξανά το εργοστάσιο στο Fremont – τη μοναδική του μονάδα παραγωγής οχημάτων στις ΗΠΑ εκείνη την εποχή – στις 11 Μαΐου 2020, αψηφώντας τις εντολές των αξιωματούχων της κομητείας και προκαλώντας τις αρχές να τον συλλάβουν.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο Musk επικαλέστηκε τελικά τη διαμάχη ως έναν από τους λόγους για τους οποίους μετέφερε την έδρα της Tesla από το Palo Alto της Καλιφόρνιας στο Austin του Τέξας στα τέλη του 2021.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.