ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Αυτός ο Βαρτζόπουλος (και «καραμανλικός» τρομάρα του) πόσα «κιλά» πολιτικά χαζός είναι;

Τι δεν πρέπει να αφήνουμε ποτέ στο ντουλαπάκι του αυτοκινήτου

Το λάθος που κάνει η πλειοψηφία των οδηγών

Τι δεν πρέπει να αφήνουμε ποτέ στο ντουλαπάκι του αυτοκινήτου

Πολλοί οδηγοί αφήνουν αντικείμενα στο ντουλαπάκι του αυτοκινήτου τους, θέτοντας σε κίνδυνο τον εαυτό τους και την περιουσία τους.

Τα σύγχρονα αυτοκίνητα έχουν πολλούς μικρούς αποθηκευτικούς χώρους στην καμπίνα τους, οι οποίοι λύνουν πραγματικά τα χέρια του οδηγού και των επιβατών τόσο στις μικρές διαδρομές στην πόλη όσο και στις μεγαλύτερες έξω από αυτή.

Ο πλέον «παραδοσιακός» χώρος αποθήκευσης στην καμπίνα ενός αυτοκινήτου είναι το ντουλαπάκι που βρίσκεται μπροστά από τον συνοδηγό, εκεί όπου συνήθως αποθηκεύουμε τα έγγραφα του αυτοκινήτου, μαζί με άλλα μικρά αντικείμενα, τα οποία δεν θέλουμε να μεταφέρουμε μαζί μας.

Και ενώ το ντουλαπάκι δημιουργήθηκε ακριβώς γι’ αυτόν τον σκοπό οι αστυνομικές αρχές προειδοποιούν για μια κοινή συνήθεια την οποία και χαρακτηρίζουν ως λανθασμένη αφού μπορεί να βάλει τον ιδιοκτήτη ενός αυτοκινήτου σε μπελάδες.

Το λάθος που κάνει η πλειοψηφία των οδηγών με το ντουλαπάκι του αυτοκινήτου είναι να τοποθετεί εκεί και τα κλειδιά του σπιτιού. Το σκεπτικό πίσω από αυτή την ενέργεια έχει φυσικά μια λογική βάση.

Με τα κλειδιά του σπιτιού στο ντουλαπάκι μειώνεται δραστικά η πιθανότητα να τα χάσει ο οδηγός στην καθημερινότητά του από κάποια απροσεξία και να κλειστεί έξω από την οικία του.

Ωστόσο, αυτήν την ενέργεια πλέον την περιμένουν και οι κλέφτες που έχουν στον στόχο τους αυτοκίνητα καθώς αποτελεί ένα έξτρα «μπόνους» που μπορεί να δώσει απρόσκοπτη πρόσβαση σε ένα σπίτι και ενδεχομένως να πολλαπλασιάσει τα κλοπιμαία και το κέρδος.

Τα κλειδιά, μαζί με τα έγγραφα του αυτοκινήτου στο ντουλαπάκι -και άλλα χαρτιά με προσωπικά δεδομένα -αποτελούν έναν επικίνδυνο συνδυασμό. Αποκτώντας πρόσβαση στην καμπίνα του αυτοκινήτου, οι κλέφτες μπορούν σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα να μάθουν και τη διεύθυνση ενός σπιτιού, ενώ με τα κλειδιά στο χέρι η είσοδος σε αυτό το σπίτι γίνεται «αναίμακτα».

Η προειδοποίηση έρχεται από την ισπανική Αστυνομία, η οποία το τελευταίο διάστημα έχει παρατηρήσει μια αύξηση στον αριθμό ληστειών σε σπίτια, οι οποίες χαρακτηρίζονται ως «καθαρές» αφού οι κλέφτες δεν αφήνουν πίσω τους σημάδια παραβίασης.

Οι ισπανικές αρχές πιστεύουν ότι αυτή η αύξηση συνδέεται με την τοποθέτηση των κλειδιών του σπιτιού στο ντουλαπάκι του αυτοκινήτου.

Σε γενικές γραμμές οι αρχές προειδοποιούν να μην αφήνουν οι οδηγοί τα κλειδιά του σπιτιού στο ντουλαπάκι, ειδικά αν πρόκειται να σταθμεύσουν το αυτοκίνητό τους για μεγάλο χρονικό διάστημα στο ίδιο σημείο, όπως για παράδειγμα στο πάρκινγκ ενός αεροδρομίου.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Μάλιστα οι αρχές πηγαίνουν ένα βήμα παραπέρα και συνιστούν στους οδηγούς να παίρνουν μαζί τους και όποιο έγγραφο υπάρχει μέσα στο ντουλαπάκι του αυτοκινήτου με προσωπικά δεδομένα ώστε να κάνουν έτσι ακόμη πιο δύσκολο το έργο των κλεφτών στην αναγνώριση του επόμενου στόχου τους

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.