ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Στην Ελλάδα ότι πιο μεγάλο είναι το έγκλημα, τόσο πιο μικρή είναι η τιμωρία - Τι, όχι;

Το γνωρίζατε; – Αυτός είναι ο λόγος που οι οδηγοί της Formula 1 «απαγορεύεται» να πίνουν νερό

Τη φετινή σεζόν, οι φυσικές προκλήσεις που καλούνται να αντιμετωπίσουν οι πιλότοι είναι ακόμα μεγαλύτερες

Το γνωρίζατε; – Αυτός είναι ο λόγος που οι οδηγοί της Formula 1 «απαγορεύεται» να πίνουν νερό

Όλοι μας γνωρίζουμε ότι ένα grand prix δοκιμάζει όχι μόνο την αξιοπιστία των μονοθεσίων αλλά και τις ανθρώπινες αντοχές, καθώς οι καταπονήσεις που δέχονται οι πιλότοι κατά τη διάρκεια των Grand Prix είναι τεράστιες.

Μάλιστα τη φετινή σεζόν, οι φυσικές προκλήσεις που καλούνται να αντιμετωπίσουν οι πιλότοι είναι ακόμα μεγαλύτερες, γεγονός που έχει οδηγήσει αρκετούς από αυτούς στα όρια της εξάντλησης.

Το περίφημο φαινόμενο των porpoising ή αν προτιμάτε των αναπηδήσεων αποτέλεσε το σημαντικό πρόβλημα για τους περισσότερους πιλότους του grid, όχι όμως και το μοναδικό, καθώς η αύξηση που παρουσιάστηκε στο βάρος των μονοθεσίων ανάγκασε επί της ουσίας τις ομάδες να… ξεφορτωθούν κάποια από τα μέρη που θα μπορούσαν να θεωρηθούν περιττά.

Τη θέση του, λοιπόν, από τις προδιαγραφές των μονοθεσίων φαίνεται πως έχει χάσει το σύστημα τροφοδοσίας των οδηγών με νερό ή έστω με κάποιο άλλο υγρό, το οποίο θα τους επέτρεπε να ενυδατώνονται κατά τη διάρκεια ενός grand prix.

Σύμφωνα με τα όσα προκύπτουν, λοιπόν, μετά και το grand prix στη Γαλλία και τις εξαιρετικά υψηλές θερμοκρασίες που επικράτησαν εκεί, οι περισσότεροι οδηγοί αγωνίζονται χωρίς το σύστημα παροχής νερού, γεγονός που τους επιτρέπει να εξοικονομούν τουλάχιστον 500 γραμμάρια από το συνολικό βάρος μονοθεσίου-οδηγού.

Το τελευταίο, σύμφωνα με τους φετινούς κανονισμούς, δεν θα πρέπει να είναι μικρότερο των 798 κιλών, αριθμός που φαντάζει άπιαστος για τις περισσότερες ομάδες εξαιτίας των νέων κανονισμών και των αλλαγών που έχουν προκύψει ακόμα και στο μέγεθος των τροχών.

Υπάρχουν βέβαια και εκείνοι οι οδηγοί, όπως ο L. Norris και ο L. Hamilton, οι οποίοι συνειδητά έχουν επιλέξει να μην κάνουν χρήση του συστήματος παροχής νερού κατά τη διάρκεια ενός αγώνα, καθώς κατά δήλωσή τους δεν νιώθουν την ανάγκη ενυδάτωσης όσο βρίσκονται στο cockpit του μονοθεσίου τους.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.