ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χρειάζονται και στοιχεία για τη νοθεία. Όχι μόνο ενδείξεις...

Το κόλπο για να καταλάβεις γρήγορα και εύκολα την ηλικία ενός αυτοκινήτου

Ακόμα κι αν δεν έχεις πρόσβαση στα επίσημα έγγραφα που το συνοδεύουν

Το κόλπο για να καταλάβεις γρήγορα και εύκολα την ηλικία ενός αυτοκινήτου

Υπάρχει ένας εύκολος και γρήγορος τρόπος ώστε να μάθεις την ημερομηνία παραγωγής ενός αυτοκινήτου, ακόμα και στην περίπτωση που δεν έχεις πρόσβαση στα έγγραφά του.

Ως γνωστόν ένα μεταχειρισμένο αυτοκίνητο είναι πολύ πιθανόν να κρύβει παγίδες, τις οποίες ωστόσο μπορεί κανείς να αποφύγει αν γνωρίζει πώς να αποκωδικοποιήσει αριθμούς, σύμβολα και… σημάδια τα οποία συνήθως βρίσκονται σε κοινή θέα.

Στην περίπτωση, λοιπόν, που έχετε αμφιβολίες για την κατασκευαστική ηλικία ενός αυτοκινήτου, θα πρέπει να γνωρίζετε ότι υπάρχει ένας εύκολος και γρήγορος τρόπος ώστε να την επιβεβαιώσετε, ακόμα κι αν δεν αποκτήσετε πρόσβαση στα επίσημα έγγραφα που το συνοδεύουν.

Ανατρέχοντας στα όσα αναγράφονται στα… ψιλά γράμματα ενός παρμπρίζ ή ενδεχομένως στα πλευρικά παράθυρα τότε μεταξύ άλλων μπορούμε να εντοπίσουμε και την ημερομηνία κατασκευής του υαλοπίνακα και κατά επέκταση του οχήματος.

Υπάρχει βέβαια και η περίπτωση η ημερομηνία κατασκευής να αναγράφεται με κωδικοποιημένη μορφή, όπως με μικρές τελίτσες οι οποίες μαρτυρούν τον μήνα παραγωγής (π.χ. τρεις τελείες για τον Μάρτιο μήνα) και έναν αριθμό, ο οποίος αντιστοιχεί στο έτος (π.χ. 2 για το 2002).

Υπό κανονικές συνθήκες, η ημερομηνία κατασκευής του υαλοπίνακα θα είναι παραπλήσια εκείνης του αυτοκινήτου, καθώς σε διαφορετική περίπτωση το πιο πιθανόν είναι να έχει υπάρξει θραύση και αντικατάσταση.

Μολονότι η θραύση ενός παρμπρίζ και συνεπώς η αντικατάστασή του δεν αποτελεί ένα ιδιαίτερα σπάνιο φαινόμενο είναι πιθανόν να μαρτυρά και την εμπλοκή του αυτοκινήτου σε ένα σοβαρό ατύχημα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Στην περίπτωση, λοιπόν, που εντοπίσουμε κάποια αναντιστοιχία θα πρέπει να ελέγξουμε σχολαστικά και τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά του οχήματος ώστε να αποκλείσουμε ή όχι το ενδεχόμενο εμπλοκής του σε ατύχημα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.