ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ο Κασσελάκης θα τα «κουτσοκαταφέρει» στις ευρωκάλπες , ο Κούλης θα μείνει πρωθυπουργός, έτσι ή αλλιώς. Αυτόν τον Ανδρουλάκη λυπάμαι...

Το μακρύτερο λεωφορείο στον κόσμο – Μπορεί να μεταφέρει 256 ανθρώπους (βίντεο)

Το μήκος του ξεπερνά τα 30 μέτρα

Το μακρύτερο λεωφορείο στον κόσμο – Μπορεί να μεταφέρει 256 ανθρώπους (βίντεο)

Ένα μικρό… χωριό μπορεί να μεταφέρει το μακρύτερο λεωφορείο στον κόσμο, το μήκος του οποίου ξεπερνά τα 30 μέτρα.

Άναυδοι είχαν μείνει πριν από περίπου 10 χρόνια οι επισκέπτες εκδήλωσης στη Δρέσδη της Γερμανίας, όπου παρουσιάστηκε το μακρύτερο αστικό λεωφορείο στον κόσμο, το οποίο κοστίζει 8 εκατ. ευρώ και σχεδιάστηκε από τεχνικούς στο Fraunhofer Institute for Traffic and Infrastructure Systems.

Πρόκειται για το AutoTram Extra Grand, ένα όχημα μήκους άνω των 30 μέτρων, το οποίο συνδυάζει το τερπνόν μετά του ωφελίμου, δεδομένου ότι πέρα από επιβλητική όψη φέρει και εντυπωσιακές μεταφορικές ικανότητες. Ειδικότερα, μπορεί να μεταφέρει 256 ανθρώπους (96 θέσεις για καθήμενους και 160 για όρθιους), δηλαδή ένα μικρό χωριό!

Εντυπωσιακές είναι και οι λοιπές διαστάσεις του, δεδομένου ότι το πλάτος του ανέρχεται σε 2,55 μ. και το ύψος του ανέρχεται σε 3,4 μ..

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.