Το ΜέΡΑ 25 κατηγορεί την κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη για «εμπαιγμό και κοροϊδία», αναφερόμενο στην αύξηση του κατώτατου μισθού κατά 2%, «δηλαδή 13 ευρώ προ φόρων το μήνα και περίπου μισό ευρώ τη μέρα, τη στιγμή που οι τιμές ευρύτερα έχουν πάρει την ανιούσα με μία παντελώς απούσα Πολιτεία και Επιτροπή Ανταγωνισμού».

Προσθέτει ότι «ευτυχώς τουλάχιστον που ο πρωθυπουργός ανέφερε πως μπορείς να χαρακτηρίσεις τη συγκεκριμένη αύξηση ακόμα και ‘συμβολική’, ενώ δεν παρέλειψε να διευκρινίσει πως δεν πρόκειται για κάλυψη των αναγκών των εργαζομένων».

Σύμφωνα με το ΜέΡΑ 25, «είναι δεδομένο πως ο κ.Μητσοτάκης δεν έχει σκοπό να καλύψει τις λαϊκές ανάγκες, όταν είναι στοχοπροσηλωμένος στην κάλυψη των προνομίων της ολιγαρχίας».

Οι εργαζόμενες και οι εργαζόμενοι όμως, τονίζει το ΜέΡΑ 25, «που έχουν ανάγκη από έναν αξιοπρεπή μισθό, από συλλογικές συμβάσεις και πραγματικά κατοχυρωμένα εργασιακά δικαιώματα, γνωρίζουν ότι ο δρόμος της διεκδίκησής τους δεν θα περάσει από το υπουργικό συμβούλιο της Μητσοτάκης Α.Ε., που απλώς τροχοδρομεί τα συμφέροντα της ολιγαρχίας, αλλά μέσα από τα σωματεία, τα κινήματα και την ίδια την κοινωνία».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!