Εξώδικο στο Documento απέστειλε η Μαρέβα Μητσοτάκη

Εξώδικο στο Documento απέστειλε η Μαρέβα Μητσοτάκη

Εξώδικο την εφημερίδα Documento του Κώστα Βαξεβάνη απέστειλε η σύζυγος του πρωθυπουργού Μαρέβα Γκραμπόφσκι Μητσοτάκη διαμαρτυρόμενη για ψευδή δημοσιεύματα ως «συνέχεια του πολέμου λάσπης που έχετε κηρύξει σε βάρος εμού και του συζύγου μου».

Η σύζυγος του πρωθυπουργού χαρακτηρίζει αναληθή τα δημοσιεύματα αναφορικά με τη σχέση της με τη γαλλική εταιρεία τονίζοντας ότι έχει παραιτηθεί από τη διαχείρισή της εν λόγω εταιρείας από τις 3 Αυγούστου 2016.

Στο εξώδικο αναφέρεται μεταξύ άλλων ότι «με αμφότερα τα ως άνω δημοσιεύματα για πολλοστή φορά με στοχοποιείτε, κατηγορώντας με τώρα για δήθεν υποβολή ψευδούς δήλωσης περιουσιακής κατάστασης («πόθεν έσχες»). Ειδικότερα, στο από 11 Ιουλίου 2021 δημοσίευμα της εφημερίδας Documento με κατηγορείτε ότι δήθεν είχα στην κατοχή μου μετοχές αλλοδαπής (Γαλλικής) εταιρείας, για τις οποίες μάλιστα διατείνεστε ότι είχα υποχρέωση να τις συμπεριλάβω στη δήλωση περιουσιακής μου κατάστασης («πόθεν έσχες»). Προς δε επίρρωση των ψευδών αυτών ισχυρισμών σας επικαλείστε και μια πληθώρα εγγράφων, τα οποία, κατά τη γνώριμη πλέον πρακτική σας, ερμηνεύετε κατά το δοκούν».

Σε άλλο σημείο το εξώδικο αναφέρει πως: «βάλλετε κατά εμού διότι, δήθεν, παρέμεινα διαχειρίστρια της Γαλλικής εταιρείας στην οποία συμμετείχα, ενώ ταυτόχρονα με κατηγορείτε και για ψευδή δήλωση μεταβίβασης μετοχών. Ωστόσο όπως πολύ καλά γνωρίζετε, το περιεχόμενο των ως άνω δημοσιευμάτων είναι καταφανώς ψευδές, ανήθικο και στοχεύει αποκλειστικά στο διασυρμό μου (τον οποίο πλέον επιδιώκετε σε καθημερινή βάση) και μέσω αυτού και στην πολιτική υποβάθμιση του συζύγου μου».

Συνεχίζοντας τονίζεται πως: «Ειδικότερα, όσον αφορά τη δήθεν “ψευδή δήλωση μεταβίβασης” των μετοχών Γαλλικής εταιρείας στην οποία αναφέρεστε, σας επισημαίνω ότι ήδη από τις 3 Αυγούστου 2016, οι μετοχές που κατείχα στην εν λόγω Γαλλική Εταιρεία έχουν μεταβιβαστεί και μάλιστα με Συμφωνητικό Βεβαίας Χρονολογίας, το οποίο σας συγκοινοποιείται με το παρόν ως αναπόστατο τμήμα αυτού. Είναι επομένως προφανές ότι ουδεμία ψευδή δήλωση πόθεν έσχες υπέβαλα διότι είχα αποξενωθεί από την κυριότητα των εν λόγω μετοχών, σε αντίθεση με τα όσα ψευδώς και συκοφαντικώς ισχυρίζεστε».

Κλείνοντας, με το εξώδικο η κυρία Μητσοτάκη ξεκαθαρίζει πως: «όσον αφορά τα στοιχεία που επικαλείστε από το Γαλλικό εμπορικό μητρώο, στο οποίο εμφανίζομαι διαχειρίστρια της Γαλλικής εταιρείας, επαναλαμβάνω ότι ήδη από τον Αύγουστο του 2016 είχα πάψει να έχω οποιαδήποτε σχέση με την εταιρεία αυτή έχοντας πλήρως αποξενωθεί από τις μετοχές που κατείχα μέχρι της 3.8.2016. Επομένως, ουδεμία σχέση εκπροσώπησης ή διαχείρισης διατηρούσα με την ανωτέρω εταιρεία, ενώ αυτονόητα ουδεμία ανάμιξη είχα, ούτε και θα μπορούσα να έχω, με την επικαιροποίηση των στοιχείων του Γαλλικού εμπορικού μητρώου, υποχρέωση η οποία, αυτονόητα βαρύνει αποκλειστικά και μόνο το ίδιο το νομικό πρόσωπο…».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.