ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

«Κεραυνοί» από τον προπονητή του Μ.Τεντόγλου κατά κυβέρνησης: «Δεν μας έχουν δώσει ούτε μια καραμέλα»

«Κεραυνοί» από τον προπονητή του Μ.Τεντόγλου κατά κυβέρνησης: «Δεν μας έχουν δώσει ούτε μια καραμέλα»

Ο Μίλτος Τεντόγλου έγραψε με χρυσά γράμματα το όνομα του στην ιστορία του ελληνικού αθλητισμού, καθώς κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο μήκος, στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

Άμεσα ο πρωθυπουργός Κ.Μητσοτάκης έσπευσε να τον συγχαρεί με ανάρτηση του στο Twitter.


«Μαζί του πέταξε όλη η Ελλάδα, πιο μακριά, πιο ψηλά. Συγχαρητήρια Μίλτο και σ΄ ευχαριστούμε για τη μεγάλη χαρά που μας έδωσες»,
έγραψε ο Κ.Μητσοτάκης.

Παρόλα αυτά η κυβέρνηση αδιαφόρησε όλους αυτούς τους μήνες για τον Μίλτο Τεντόγλου, όπως και για τους άλλους Έλληνες Ολυμπιονίκες.

Σε πρόσφατη συνέντευξη του ο προπονητής του Μ.Τεντόγλου, Γιώργος Πομάσκι είχε συγκλονίσει:

«Δεν μας έχουν δώσει ούτε μια καραμέλα για να γίνει καλύτερος ο Μιλτος. Να’ναι καλά τα 3 μαγειρεία σας στην Αγορά στην Καλαμάτα όπου πηγαίνουμε και παίρνουμε και περνάμε. Είμαστε 5 άτομα και μένουμε σε 5 σημεία σε σπίτια στην Καλαμάτα. Περιμένω τα λεφτά να μου στείλουν για να πληρώσουμε μεθαύριο. Η προετοιμασία τελειώνει», είχε δηλώσει ο Ομοσπονδιακός Προπονητής Στίβου.

Μετά την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου ο Γιώργος Πομάσκι πανηγύρισε έξαλλα και είπε:

«Τι να πω; Είμαι ο προπονητής του Ολυμπιονίκη. Τίποτα άλλο δεν είμαι. Ευχαριστώ τον Βαγγέλη Παπανίκο (πρώτος προπονητής του Τεντόγλου)» είπε αρχικά ο Πομάσκι. «Στο τελευταίο άλμα του είπα πάμε να το πάρουμε. Και το πήραμε. Ήξερα ότι είχε το καλύτερο δεύτερο άλμα» πρόσθεσε για το νικητήριο άλμα του αθλητή του.

Το γεγονός ότι έβγαλε αντίδραση ενώ ήταν εκτός μεταλλίων πριν το τελευταίο του άλμα, ήταν κάτι στο οποίο στάθηκε ο κορυφαίος προπονητής των αλμάτων.

«Η πίεση είναι μεγάλη. Κάποτε έλεγε ο Σεργκέι Μπούμπκα ότι πρέπει να είναι με το πιστόλι στον κρόταφο για να αντιδράσει. Και ο Μίλτος ήταν εκτός τριάδας. Λίγοι αθλητές στην μεγάλη πίεση αντιδρούν και κάνουν το καλύτερο. Αυτό είναι προσόν» είπε χαρακτηριστικά.

O προπονητής του Τεντόγλου, με εμφανή την ευτυχία του, είπε επίσης στην κάμερα της ΕΟΕ:

«Μπήκα, βγήκα από το όνειρο και είναι πραγματικότητα πια. Περίμενα πολλά χρόνια αυτό το όνειρο. Το πίστευα πάρα πολύ όλο αυτό, ήξερα ότι μπορούμε να πάρουμε ένα… μεταλλιάκι. Η πρώτη θέση είναι στα χέρια του παιδιού, του αθλητή, του αγωνιστή. Αυτός το έχει με το παραπάνω.

Μετά από τόσα χρόνια, μετά τον Λούη Τσάτουμα, μετά από 13 χρόνια μαζί του και 5 με τον Μίλτο, ήρθε αυτό. Θέλω να δώσω συγχαρητήρια επίσης στον πρώτο προπονητή του, τον Βαγγέλη Παπανίκο. Μπράβο σου, συνεχίζουμε».

«Το παιδί είναι φανταστικό»

Εμφανώς συγκινημένος και χωρίς να μπορεί να πιστέψει ακόμη τον θρίαμβο, ο προπονητής του Τεντόγλου, Γιώργος Πομάσκι, μιλώντας στο MEGA, είπε:

«Το παιδί είναι φανταστικό. Μπράβο του, τίποτα άλλο δεν μπορώ να πω. 13 χρόνια το περιμένω αυτό μετάλλιο. Είμαι αλλού, το παιδί είναι φανταστικό».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.