ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Με «μέτρα» lockdown αντιμετωπίζουν τις φωτιές – Ν.Χαρδαλιάς: «Παρατείνεται η απαγόρευση μετακινήσεων σε δάση και άλση»

Με «μέτρα» lockdown αντιμετωπίζουν τις φωτιές – Ν.Χαρδαλιάς: «Παρατείνεται η απαγόρευση μετακινήσεων σε δάση και άλση»

Χωρίς σχέδιο η κυβέρνηση Κ.Μητσοτάκη, η οποία προσπαθεί να αντιμετωπίσει τις φωτιές με τον ίδιο τρόπο που αντιμετώπιζε όλους αυτούς τους μήνες τον κορωνοϊό, δηλαδή με lockdown!

Υπό αυτό το πλαίσιο ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, κατά τη διάρκεια της σημερινής ενημέρωσης για της φωτιές ανακοίνωσε πως παρατείνεται η απαγόρευση μετακινήσεων σε δάση και άλση μέχρι την Παρασκευή.

Ειδικότερα, όπως είπε, «η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου (ΠΝΠ) που τέθηκε σε ισχύ στις 6 Αυγούστου, παρατείνεται ως την ερχόμενη Παρασκευή 13 Αυγούστου στις 6:00 το πρωί».

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με την ΠΝΠ, απαγορεύεται σε ολόκληρη τη χώρα η μετακίνηση, διέλευση ή παραμονή σε δάση, εθνικούς δρυμούς, περιοχές Natura και άλση.

Επίσης, απαγορεύεται κάθε δραστηριότητα, εργασία που μπορεί να προκαλέσει πυρκαγιά.

Ο κ. Χαρδαλιάς, τέλος, απηύθυνε έκκληση στους πολίτες να ακολουθούν τις οδηγίες των Αρχών.

Ο κ. Χαρδαλιάς μίλησε επίσης για τον τραυματισμό του Έλληνα πυροσβέστη το πρωί της Κυριακής στην Πάρνηθα, αλλά και για την πτώση του αεροσκάφους πετζετέλ που σημειώθηκε στην Ζάκυνθο, με τον πιλότο και πατέρα δύο παιδιών να είναι ευτυχώς καλά στην υγεία του.

Παράλληλα, αναφερόμενος για τις πυρκαγιές στην Εύβοια είπε πως βρισκόμαστε αντιμέτωποι με μια ακόμα δύσκολη νύχτα, όπου ο αγώνας θα συνεχιστεί με αμείωτους ρυθμούς.

Όσον αφορά στην Αττική υπογράμμισε ότι η εικόνα βελτιώνεται όσο περνούν οι ώρες, ωστόσο κατέστησε σαφές πως οι περιπολίες θα συνεχιστούν και απόψε για τυχόν αναζωπυρώσεις.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.