
Ο υπουργός Τουρισμού Χ.Θεοχάρης θεωρεί ότι έχουμε λόγους να πανηγυρίσουμε στην Ελλάδα γιατί «μέχρι στιγμής έχουμε ξεπεράσει τα 6 εκατομμύρια επισκέπτες από το εξωτερικό, λαμβάνοντας υπόψη και τα τελευταία στοιχεία του Αυγούστου.
«Τους τελευταίους δύο μήνες, δηλαδή τον Ιούλιο και Αύγουστο του 2021, φαίνεται ότι θα ξεπεράσουμε τα 2 εκατ. επισκέπτες, μια επίδοση που είχαμε να δούμε από το 2019. Μάλιστα, τον Ιούλιο για πρώτη φορά η χώρα μας ξεπέρασε την ίδια τη Γαλλία ως αγαπημένος προορισμός για τους Γάλλους. Δηλαδή οι Γάλλοι ταξίδεψαν περισσότερο προς την Ελλάδα από ό,τι στην ίδια τη χώρα τους. Αυτό είναι μια πολύ σημαντική εξέλιξη. Ξεπερνούν τους 450.000 οι Γάλλοι που έχουν έρθει στην Ελλάδα από την αρχή που ανοίξαμε τον τουρισμό μας. Και, δεδομένων των συνθηκών, είναι ένας μεγάλος αριθμός», δήλωσε.
Τι να πει κανείς; Απλά ότι πρόκειται μόλις για το… 20% των αφίξεων του 2018 και του 2019! Πάνω από 31 εκατ. τουρίστες το 2019 και περί τις 30,1 εκατ. το 2018 χωρίς να υπολογίζεται η κρουαζιέρα! Η οποία το 2019 έφερε εκατομμύρια τουρίστες και εφέτος… αραιά και πού.
Η αιτία; Η κυβερνητική προπαγάνδα για κρούσματα και τα lockdown σε Μύκονο, Ζάκυνθο, Κρήτη κλπ.
Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.
Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com
Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο info3@pronews.gr και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.