ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Κυβέρνηση: Στην εστίαση μεταδίδεται ο κορωνοϊός αλλά όχι στους ναούς! – Προφανώς η ιερότητα του χώρου τον σκοτώνει!

Κυβέρνηση: Στην εστίαση μεταδίδεται ο κορωνοϊός αλλά όχι στους ναούς! – Προφανώς η ιερότητα του χώρου τον σκοτώνει!

Η κυβέρνηση του Κ.Μητσοτάκη, αποφάνθηκε για το που μεταδίδεται ο κορωνοϊός και απαιτούνται σκληρά και εξοντωτικά μέτρα, όπως τα rapid test που θα πληρώνουν από την τσέπη τους οι ανεμβολίαστοι πολίτες της χώρας από 13 Σεπτεμβρίου, και που όχι, με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Γιάννη Οικονόμου να επιτρέπει στην ουσία την είσοδο των ανεμβολίαστων πολιτών στους Ιερούς Ναούς με περιοριστικά μέτρα.

Οι Έλληνες πολίτες σύμφωνα με τον κ. Οικονόμου, επιτρέπονται να μιλούν στον Θεό αλλά όχι στην ψυχή τους!

Στο ερώτημα γιατί δεν απαγορεύεται η πρόσβαση ανεμβολίαστων πολιτών στις Εκκλησίες, όπως θα γίνεται στην εστίαση από τις 13 Σεπτεμβρίου, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου απάντησε με ένα όχι και τόσο πειστικό και λογικό επιχείρημα.

«Στα εστιατόρια και τα μπαρ δεν μπορείς να φας και να πιείς με μάσκα, συνεπώς το εν λόγω προστατευτικό μέτρο δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί στην εστίαση. Σε χώρους όπως τα θέατρα και τους κινηματογράφους προβλέπεται είσοδος μη εμβολιασμένων με τεστ 48 ωρών, ενώ και στις εκκλησίες υπάρχουν περιορισμοί στα άτομα που μπορούν να εισέρχονται αλλά και υποχρεωτική χρήση μάσκας», ήταν η απάντηση του κ. Οικονόμου, η οποία οδηγεί στο ότι στις εκκλησίες ο κόσμος μπορεί να φορά μόνο μάσκα και να τηρεί αποστάσεις, ενώ στην εστίαση όχι.

Νωρίτερα ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης είχε αφήσει ανοικτό το «παράθυρο» για την επέκταση του μέτρου του υποχρεωτικού εμβολιασμού και στο δημόσιο μετά το Σεπτέμβριο, συγκεκριμένα στους υπαλλήλους υπηρεσιών «πρώτης γραμμής» σε καθημερινή επαφή με πολίτες.

«Το κριτήριο που θα κρίνουν οι ειδικοί μετά το Σεπτέμβριο σε υπηρεσίες του δημοσίου, το κριτήριο για εμβολιασμό, είναι το θέμα της επαφής και της διακινδύνευσης από την επαφή αυτή. Δεν μπορεί κανείς να αποκλείσει την επέκταση ενός τέτοιου μέτρου, για παράδειγμα σε συγκεκριμένα σημεία οπού υπάρχει επαφή με παρά πολλούς ανθρώπους και υπάρχει καθημερινή, συνεχής και τακτική επικοινωνία, ευρύτερα αυτό που θα λέγαμε front desk» ανέφερε ο υπουργός Εσωτερικών.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Και στο δημόσιο πρέπει και θέλουμε να γυρίσουμε σε κανονικότητα λειτουργιάς, αξιοποιώντας την τηλεργασία οπού χρειάζεται, αλλά έχει πολύ μεγάλη σημασία η παροχή υπηρεσίας να επανέλθει σε επίπεδα κανονικής λειτουργίας. Είναι κάτι που προφανώς θα αξιολογηθεί».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.