ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Κατά τον ΣΥΡΙΖΑ επειδή δεν αναγνωρίζεται ο όρος «γυναικοκτονία» δολοφονούνται γυναίκες. Δηλαδή η γυναίκα είναι ιδιότητα και όχι άνθρωπος...

Ο Μητσοτάκης δεν καταλαβαίνει ότι το ψάρι βρωμάει από το κεφάλι – Δηλαδή βρωμάει πολύ ο ίδιος

Ο Μητσοτάκης δεν καταλαβαίνει ότι το ψάρι βρωμάει από το κεφάλι – Δηλαδή βρωμάει πολύ ο ίδιος

Όσους ανασχηματισμούς κι αν κάνει ο “Κόμμοδος”, όσο παραμένει στο Μαξίμου, η χώρα θα βουλιάζει. Θα φύγει, στην καλύτερη περίπτωση, νύχτα μέσα σε πυρακτωμένη ατμόσφαιρα!

Είτε γίνει ένας, ή περισσότεροι ανασχηματισμοί δεν πρόκειται να αλλάξει τίποτα, τόσο στη λειτουργία της κυβέρνησης, όσο και στη ζωή του μέσου Έλληνα, που υποφέρει και βρίσκεται σε κατάσταση οργής και απόγνωσης. Η χώρα θα συνεχίσει να βουλιάζει. Ο γερμανόφιλος και bon viveur Κυριάκος Μητσοτάκης, δεν έχει καμία σχέση με τον Ελληνικό λαό, την ιστορία του, τις παραδόσεις του και τη σοφία του. “Το ψάρι βρωμάει από το κεφάλι”, μαθαίνει ο Έλληνας από μικρός. Δεν ψάχνει να βρει αν μυρίζει στην ουρά του.

Η εξουσία, όπως λέγεται, φθείρει και διαφθείρει. Φαίνεται όμως ότι ο σημερινός ένοικος του Μαξίμου, είναι διεφθαρμένος από την κούνια του και γι αυτό επιδεικνύει την πολυτελή ζωή του και την τεράστια οικονομική άνεση της οικογένειάς του με κάθε τρόπο.

Ο υιός του Εφιάλτη, θα μπορούσε να είναι πιο μετρημένος, πιο συγκρατημένος και να μην επιδεικνύει το μεγάλο πουγκί της οικογένεια Μητσοτάκη, ενώπιον των εκατομμυρίων Ελλήνων που πεινάνε, είναι άνεργοι, έχουν χάσει τις επιχειρήσεις τους από τα ακραία μέτρα του και βλέπουν τα σπίτια τους να είναι ερείπια μετά από σεισμούς ή στάχτες έπειτα από πυρκαγιές. Βλέπουν ότι δεν υπάρχει κράτος πρόνοιας, αλλά μια οικογένεια η οποία είναι τοποθετημένη παντού. Στο Μαξίμου, στην κυβέρνηση, στο Δήμο της Αθήνας, στις ΜΚΟ, σε όλα τα ταμεία. Παντού!

Ο αμετροεπής και φαν του life luxury, υιός του Εφιάλτη δεν μπορεί να αντιληφθεί ότι ο κόσμος θυμώνει όταν τον ακούει να λέει ότι “δεν είναι όλα τα παιδιά για τα πανεπιστήμια”, αλλά η κόρη του, άνετα, μπορεί να πηγαίνει με private flight στο περίφημο Yale, πληρώνοντας για να σπουδάσει ανθρωπιστικές επιστήμες 250-300.000 δολάρια. Ο κόσμος δεν τα έχει με την κόρη του, αλλά με τον ίδιο. Που έχει ξεχάσει ή είναι ανίκανος να εκτελέσει την αποστολή του. Ο Πρωθυπουργός δεν έχει όσφρηση. Προφανώς έχει επηρεαστεί η ρινική κοιλότητα του από τον διπλό εμβολιασμό του.

Ίσως είναι μία «παρενέργεια» της Pfizer. Δεν μυρίζει την πυρακτωμένη ατμόσφαιρα και τη συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων πολιτών που ήδη τον μισούν και απεχθάνονται, επίσης, το γερμανοστημένο σικέ παιχνίδι που παίζεται με τον Αλέξη Τσίπρα. Όλοι οι διάλογοι που ανταλλάσσουν είναι σικέ. Ο ένας στηρίζει τον άλλον και απομένει να φιληθούν στο στόμα. Ήδη, τα κυβερνητικά Μέσα Ενημέρωσης (Πρώτο Θέμα, iefimerida κλπ.) γράφουν ότι «δημοσκοπικά καταγράφεται η μεγάλη φθορά του και ότι η Κουμουνδούρου δεν παίρνει από αυτή την πολιτική φθορά ούτε πόντο».

Η πραγματικότητα είναι (και είναι ορατή από όλους), ότι η Νέα Δημοκρατία θα ακολουθήσει την καθοδική πορεία του ΠΑΣΟΚ με αρχηγό τον Γιωργάκη Παπανδρέου και θα συντριβεί όποτε κι αν γίνουν εκλογές. Δεν πρόκειται να πάρει πάνω από 15%.

Το ίδιο θα συμβεί και με τον ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος δηλώνει ψευδώς «λαϊκός» και «αριστερός», αλλά δεν συμπαρίσταται στους δοκιμαζόμενους υγειονομικούς, δεν παίρνει θέση υπέρ του συναινετικού εμβολιασμού, όπως προβλέπει η απόφαση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και εμφανίζεται ευθυγραμμισμένος με τις περισσότερες επιλογές της κυβέρνησης, που πηγάζουν από τη βούληση του Βερολίνου.

Διάβασα στο “Πρώτο Θέμα” ότι ο Πρωθυπουργός δήλωσε: “αναγνωρίζω τις δυσλειτουργίες της κυβέρνησης και πρόκειται να τα αλλάξω όλα. Δεν με ενδιαφέρουν τα πρόσωπα”. Οι Κινέζοι λένε “αποδεικνύεις ότι έγινες σοφότερος σήμερα όταν παραδέχεσαι ότι έκανες λάθος χτες”. Στην περίπτωση του Κυριάκου Μητσοτάκη, αποδεικνύεται στην πράξη ότι δεν έχει το γνώθι σαυτόν. Δεν κατανοεί ότι η πρώτη “δυσλειτουργία” αυτής της κυβέρνησης είναι ο ίδιος. Ουδείς άλλος είναι τόσο μισητός, τόσο αντιπαθής και τόσο αντιλαϊκός, όσο αυτός. Για άγνωστους λόγους (άβυσσος η ψυχή του ανθρώπου), θέλει αυτός και η σύζυγός του να ζούνε όπως ο Φερντινάντο Μάρκος και η Μέλντα Μάρκος. Δηλαδή οι παλαιοί δικτάτορες των Φιλιππίνων.

Ούτε η οικογένεια Μουγκάμπε, ούτε άλλοι δικτάτορες νήσων της Καραϊβικής, όπως ο «Πάπα Ντοκ» καλούσαν Διεθνή Μέσα Ενημέρωσης για να επιδείξουν τις αντίκες του σπιτιού τους, ή τη νέα διακόσμηση του Μαξίμου, που κατά σύμπτωση είναι περιουσία του Ελληνικού λαού και ως κτίριο τουλάχιστον (απ’ ότι ξέρω) δεν έχει περιέλθει εις χείρας των Γερμανών.

Οι Έλληνες πολίτες είναι άνθρωποι ιδιαίτερα ταλαιπωρημένοι, καταπονημένοι και πληγέντες, όσο κανένας άλλος Ευρωπαϊκός λαός εν καιρώ ειρήνης. Βλέπουν την πατρίδα τους να καταποντίζεται οικονομικά και να μετατρέπεται σε «αποθήκη» μεταναστών. Αισθάνονται άβολα όταν ακούνε, ότι μια παλιά οικογένεια, ένα πολιτικό τζάκι, που διοικεί ένα φτωχό λαό ταξιδεύει και ψυχαγωγείται μαζί με το τζετ – σετ στο “Ρολάν Γκαρός” ή στο “Ρόλεξ”, ή σε σπίτια διασήμων στην Αντίπαρο.

Ο κόσμος, επίσης, νιώθει αηδία όταν ακούει να λέει η κ, Μαρέβα “παικταρά μου” τον Στέφανο Τσιτσιπά και μετά το Μαξίμου δίνει εντολή στον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο να τον περιλούει και να τον αποδομεί με διάφορους χαρακτηρισμούς, επειδή ο 25χρονος τενίστας δήλωσε οπαδός του συναινετικού εμβολιασμού και εξέφρασε τις ανησυχίες του για τις παρενέργειες των ήδη υπαρχόντων εμβολίων.

Ο Ελληνικός λαός μισεί τον Μητσοτάκη και όχι αδικαιολόγητα. Οι περισσότεροι Έλληνες τον θεωρούν τύραννο, βούλιμο και χαμηλού νοητικού επιπέδου. Έβαλε μάσκα στο λαό και πρόστιμα – φωτιά, σε όσους έπιανε να μην τη φοράνε. Έβαζε πρόστιμα και πλήρωνε για χυδαία προπαγάνδα, ενώ ο ίδιος παραβίαζε συστηματικά τα υγειονομικά μέτρα. Ποδηλατούσε στην Πάρνηθα, έτρωγε στα μπαλκόνια της Ικαρίας και μετά έλεγε «δεν θα το ξανακάνω» στη συνέντευξη που έδωσε στον Παπαχελά για τον ΣΚΑΪ. Είναι ο χειρότερος Πρωθυπουργός της Μεταπολίτευσης, που διαλύει τη χώρα, καταστρέφει τις ζωές και τις περιουσίες των πολιτών και μετά ζητάει συγνώμη, ή λέει κάναμε λάθος.

Όπως ο πατέρας του ανέτρεψε τη νόμιμη κυβέρνηση του Γεωργίου Παπανδρέου και δημιούργησε προϋποθέσεις για να κυλήσουν τα άρματα στους δρόμους της Αθήνας και μετά από χρόνια, κάλεσε εμένα να απολογηθεί και να μετανιώσει για τις πράξεις του, προκειμένου να ελαφρύνει τη βαριά σκιά της Αποστασίας πάνω από τα παιδιά του. Ο Κυριάκος, όπως ο πατέρας του, νομίζει ότι με μία συγνώμη και με μία δήθεν ανάληψη της “πολιτικής ευθύνης”, μπορεί να παραμένει στο Μαξίμου και να συμπεριφέρεται ως μονάρχης ή διοικητής προτεκτοράτου σε τριτοκοσμική περιοχή.

Είτε έναν, είτε χίλιους ανασχηματισμούς να κάνει, το ψάρι βρωμάει από το κεφάλι και η πρώτη δυσλειτουργία αυτής της κυβέρνησης, είναι ο ίδιος. Είναι ο κλώνος του Εφιάλτη της Αποστασίας. Είναι ο γιος αυτού που έφερε τους Απριλιανούς και τον Αττίλα στην Κύπρο. Είναι ο γόνος εκείνου που πρωταγωνίστησε στο σκάνδαλο Καλτσεστρούτσι – Παντσαβόλτα, δηλαδή εκείνου που τα βρήκε με την ιταλική μαφία. Μέχρι στιγμής δεν μας είπε γιατί αγόρασε ακριβότερα τα Ραφάλ από τους Αιγύπτιους και γιατί ενώ έπεσαν κάθετα οι πωλήσεις των ανεμογεννητριών στη Γερμανία, τα βρήκε με τη Μέρκελ και τις αγοράζει όλες για την Ελλάδα, προσφέροντας κέρδη στους Γερμανούς βιομηχάνους.

Δουλεύει καθημερινά υπέρ των οργανωμένων ξένων και ντόπιων συμφερόντων. Αποδυναμώνει τους τομείς Υγείας και Παιδείας, προκειμένου να κερδίσουν οι ιδιώτες. Δουλεύει νυχθημερόν για τα γερμανικά συμφέροντα στην Ελλάδα. Έξω από την Αθήνα, στην περιφέρεια, οι άνθρωποι υποφέρουν διπλά. Δεν έχουν πάρει αποζημιώσεις όσοι επλήγησαν από θεομηνίες. Ούτε στη Σάμο, ούτε στην Καρδίτσα, ούτε στη Λάρισα, ούτε φυσικά στην Βαρυμπόμπη και στην Εύβοια.

Η οικογένεια Μητσοτάκη πρέπει να καταλάβει ότι προκαλεί, τόσο με την ανθελληνική πολιτική της, όσο και με την πολυτελή ζωή της. Ο σημερινός Πρωθυπουργός ενοχλείται και αποδίδει στην αντιπολίτευση και στον κ. Τσίπρα επιθέσεις που γίνονται εναντίον της συζύγου του, όπως λέει, του γιου του και της κόρης του. Μήπως για τις επικρίσεις φταίει ο ίδιος, οι επιλογές του και ο τρόπος με τον οποίον επιδεικνύει την κοινωνική και οικονομική ανωτερότητά του; Ο κυνισμός του θυμίζει τσιφλικά του Αμερικανικού Νότου, πριν από τον εμφύλιο και τη μεγάλη νίκη των αντιρατσιστικών δυνάμεων.

Μήπως φταίνε εκείνοι οι σύμβουλοί του που έβαζαν τα κανάλια να μιλάνε καθημερινά σε εκατομμύρια πονεμένους ανθρώπους για το ειδύλλιο του γιου του με την κ. Σάκκαρη; Μήπως ο ίδιος και η οικογένειά του έχουν χάσει κάθε μέτρο σοβαρότητος και αυτοελέγχου; Μήπως θέλει ο ίδιος να πέφτουν τα φώτα της δημοσιότητας πάνω στον τρόπο ζωής της οικογενείας του;

Δεν βγαίνεις φωτογραφία με ποδήλατο στην Πάρνηθα όταν ο πληθυσμός είναι φυλακισμένος. Δεν στέλνεις τις κάμερες να παίρνουν επίμονα το γιο σου έξω από τα αποδυτήρια της κ. Σάκκαρη, όταν 2 εκατομμύρια συμπολίτες σου είναι άνεργοι. Δεν βάζεις τις βρετανικές εφημερίδες να φωτογραφίζουν τις αντίκες σου ή το ανανεωμένο Μαξίμου, όταν οι Έλληνες βασανίζονται από θεομηνίες και δεν αποζημιώνονται. Δεν τα κάνεις όλα αυτά, τουλάχιστον όσο είσαι πρωθυπουργός και πραγματικά σέβεσαι το λαό που κυβερνάς.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα περάσει στην πολιτική ιστορία της Ελλάδος, ως μία τραγική και ατυχέστατη πολιτική παρένθεση, ένα είδος «Κόμμοδου», ο οποίος εξυπηρέτησε ξένα συμφέροντα και ντόπιους προύχοντες. Όσο γρηγορότερα αποχωρήσει, τόσο καλύτερα για την πατρίδα μας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΔΙΑΤΗΡΕΙΤΕ ΤΗΝ ΨΥΧΡΑΙΜΙΑ ΣΑΣ. Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΙΣΜΟΣ ΘΑ ΣΥΝΤΡΙΒΕΙ. ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΕΜΠΕΔΩΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΜΕΓΑΩΝΕΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗ ΧΩΡΑ. ΝΕΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΘΑ ΒΓΟΥΝΕ ΣΤΗΝ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑ. Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΘΑ ΧΛΕΥΑΖΕΤΑΙ ΟΛΟΕΝΑ ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΚΑΙ ΘΑ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΤΥΧΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΔΙΚΤΑΤΟΡΩΝ. ΘΑ ΦΥΓΕΙ ΜΕ ΣΚΥΜΜΕΝΟ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΣΕ ΠΥΡΑΚΤΩΜΕΝΗ ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΑ. ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΤΟΝ ΣΩΣΟΥΝ ΤΑ ΣΙΚΕ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ ΠΟΥ ΕΠΟΠΤΕΥΟΥΝ ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ. Η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΊΑ ΘΑ ΦΤΑΣΕΙ ΤΑ ΠΟΣΟΣΤΑ ΤΟΥ ΣΗΜΕΡΙΝΟΥ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΘΑ ΕΠΙΔΩΞΕΙ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΗ ΜΕ ΤΑ ΥΠΟΛΕΙΜΜΑΤΑ ΤΟΥ. ΤΕΛΙΚΗ ΛΥΣΗ ΓΙΑ τους ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ, ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΣΥΜΠΡΑΞΗ ΝΔ – ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΣΥΡΙΖΑ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΘΑ ΑΠΟΤΥΧΕΙ. ΤΟΣΟ ΟΙ ΚΑΡΑΜΑΝΛΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ, ΟΛΗ Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΔΕΞΙΑ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΟΙ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ, ΕΥΘΥΓΡΑΜΜΙΖΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ. ΕΙΡΗΝΙΚΑ, ΜΕ ΚΑΘΟΛΙΚΗ ΠΑΘΗΤΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗ ΧΩΡΑ, ΕΝΩΜΕΝΟΣ Ο ΛΑΟΣ ΘΑ ΣΥΝΤΡΙΨΕΙ ΤΟ ΜΗΤΣΟΤΑΚΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΥΡΑΝΝΙΑ. ΘΑ ΑΝΑΤΑΞΕΙ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.