Κυβερνητικές πηγές για Ε.Αποστολάκη: «Ο ίδιος ζήτησε να αναλάβει το υπουργείο»

Κυβερνητικές πηγές για Ε.Αποστολάκη: «Ο ίδιος ζήτησε να αναλάβει το υπουργείο»

Προ εκπλήξεως βρέθηκαν στο Μέγαρο Μαξίμου μετά την απόφαση του Ευάγγελου Αποστολάκη να μην αποδεχθεί τη θέση υπουργού Πολιτικής Προστασίας στην κυβέρνηση της ΝΔ.

Η έκπληξη του πρωθυπουργού και των επιτελών του Μεγάρου Μαξίμου ήταν τόσο μεγάλη γιατί τα γεγονότα που προηγήθηκαν δεν προϊδέαζαν για μια τέτοια εξέλιξη. Όπως αναφέρει υψηλά ιστάμενη κυβερνητική πηγή, στις αρχικές επικοινωνίες του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Ευάγγελο Αποστολάκη, πριν από δύο εβδομάδες, η πρόταση ήταν να γίνει υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, στη θέση του Νίκου Χαρδαλιά που λόγω προβλημάτων υγείας θα μετακόμιζε στο υφυπουργείο Άμυνας.

Σύμφωνα με την κυβερνητική πηγή, ο Ευ. Αποστολάκης ζήτησε τότε από τον πρωθυπουργό να τον τοποθετήσει σε θέση υπουργού και όχι υφυπουργού, επικαλούμενος το υπουργείο Άμυνας, στο οποίο υπηρέτησε επί ΣΥΡΙΖΑ. Η συνομιλία αυτή έγινε το περασμένο Σάββατο και ενώ ο πρωθυπουργός βρισκόταν ακόμη στην Ουάσινγκτον, για οικογενειακούς λόγους. Ο κ. Μητσοτάκης δέχτηκε να τον τοποθετήσει υπουργό και συμφώνησαν να μιλήσουν για τις λεπτομέρειες, μετά την επιστροφή του στην Αθήνα.

Πράγματι, αναφέρει η κυβερνητική πηγή, τη Δευτέρα υπήρξε νέα επικοινωνία Μητσοτάκη-Αποστολάκη και οι δύο άνδρες συζήτησαν τις λεπτομέρειες για το χαρτοφυλάκιο του αναβαθμισμένου υπουργείου Πολιτικής Προστασίας, το οποίο θα αναλάμβανε ο πρώην υπουργός ΓΕΕΘΑ και πρώην υπουργός Άμυνας. Ο κ. Αποστολάκης ευχαρίστησε τον πρωθυπουργό λέγοντας «Θα τα δώσω όλα, ευχαριστώ για την τιμή».

Ανήμερα των ανακοινώσεων του ανασχηματισμού, ο διευθυντής του γραφείου πρωθυπουργού Γρηγόρης Δημητριάδης τηλεφώνησε στον Μιχάλη Καλογήρου, στο γραφείο του κ. Τσίπρα και ενημέρωσε για την υπουργοποίηση του κ. Αποστολάκη, ζητώντας την συναίνεση της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Όπως εξηγεί η κυβερνητική πηγή, ο κ. Καλογήρου δεν διαφώνησε, δεν ανέφερε τίποτα περί «αποστασίας», αλλά αντίθετα ευχαρίστησε τον κ. Δημητριάδη για την ενημέρωση. Ενώ ανάλογη ενημέρωση υπήρξε και προς την κυρία Γεννηματά.

Μάλιστα, λίγη ώρα μετά την ανακοίνωση του νέου κυβερνητικού σχήματος, η Προεδρία της Ελληνικής Δημοκρατίας ήλθε σε επαφή με τον κ. Αποστολάκη για τα πρακτικά ζητήματα της ορκωμοσίας. Και έλαβε την απάντηση ότι ο νέος υπουργός θα παραστεί σε αυτήν συνοδευόμενος πιθανώς από τη σύζυγό του.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Και καταλήγει η κυβερνητική πηγή: «Γιατί ο κ. Αποστολάκης έκανε πίσω; Από πού τον κρατάει ο ΣΥΡΙΖΑ;».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.