Αχ, βρε Κίμπερλι, τη ζωή σου να΄χα! Λούσα, βόλτες, μπουζούκια και μερικά εκατομμύρια ιθαγενείς στα πόδια σου...

Ε.Αχτσιόγλου: «Αν δεν παρθούν μέτρα για τις ανατιμήσεις θα έχουμε νέο κύμα φτωχοποίησης»

Ε.Αχτσιόγλου: «Αν δεν παρθούν μέτρα για τις ανατιμήσεις θα έχουμε νέο κύμα φτωχοποίησης»

Η Έφη Αχτσιόγλου μίλησε για τις ανατιμήσεις των βασικών προϊόντων και ανέφερε ότι αν δεν παρθούν μέτρα θα έρθει νέο κύμα φτωχοποίησης.

«Οι πολίτες, εξαιτίας των επιλογών της κυβέρνησης, έχουν ήδη στην πλάτη τους τη μεγάλη μείωση μισθών και εισοδημάτων, καθώς και τη σώρευση των χρεών της πανδημίας, ενώ τώρα έρχονται αντιμέτωποι με το νέο βάρος των πολύ μεγάλων ανατιμήσεων σε ενέργεια, καύσιμα, βασικά είδη και προϊόντα διατροφής», πρόσθεσε.

Η τομεάρχης Οικονομικών της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. υπογράμμισε ότι «με μικρομέτρα δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα. Χρειάζεται παρέμβαση για τον έλεγχο των τιμών και σοβαρά φορολογικά μέτρα ώστε να μην υπάρξει επιβάρυνση των πολιτών».

Αυτή τη στιγμή, τόνισε, «η Ελλάδα είναι πρώτη στην Ευρώπη στην τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος γιατί η κυβέρνηση δεν παρενέβη, μέσω της ΡΑΕ, στην αγορά ενέργειας ώστε να θέσει κανόνες και να αντιμετωπίσει πρακτικές καρτέλ. Είναι πολύ μεγάλη η ευθύνη της. Σημειωτέον ότι είχε τη δυνατότητα να νομοθετήσει ένα πάγωμα της τιμής του ρεύματος για μία χρονική περίοδο κατ’ εξαίρεση. Αλλά δεν ενήργησε ώστε να οριοθετήσει τις τιμές και ακόμη δεν ενεργεί».

Η ΝΔ, επισήμανε η κ. Αχτσιόγλου, «επιμένει στην ιδεοληψία της ότι τάχα η αγορά από μόνη της θα αυτορρυθμιστεί και θα φέρει τα καλύτερα αποτελέσματα, σαν να μην έμαθε τίποτα από την περίοδο της πανδημίας».

Σημείωσε, τέλος, ότι «ο κ. Μητσοτάκης αποδείχτηκε παντελώς αναξιόπιστος στα βασικά συνθήματα με τα οποία εξελέγη. Η ανοχή των πολιτών στην απόσταση που χωρίζει τον κ. Μητσοτάκη από την πραγματικότητα μειώνεται. Εξελέγη με το “λιγότεροι φόροι” και αυτή τη στιγμή η αγοραστική δύναμη των πολιτών είναι κατακρημνισμένη, εξελέγη με συνθήματα περί μεσαίας τάξης και η μικρομεσαία επιχειρηματικότητα βρίσκεται στα όρια της επιβίωσης. Η συντριπτική πλειονότητα της κοινωνίας ζει σε επισφάλεια και αβεβαιότητα».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο info3@pronews.gr και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.