Τώρα, το ποιος είναι «κουκλίτσα» είναι συζητήσιμο...

Κ.Μητσοτάκης: «Η χώρα μας αποκτά 3 νέες γαλλικές φρεγάτες με δυνατότητα να προμηθευτεί ακόμα μία»

Κ.Μητσοτάκης: «Η χώρα μας αποκτά 3 νέες γαλλικές φρεγάτες με δυνατότητα να προμηθευτεί ακόμα μία»

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και Εμανουέλ Μακρόν, ανακοίνωσαν στο Μέγαρο των Ηλυσίων την ιστορική αμυντική συμφωνία για τις υπερσύγχρονες φρεγάτες Belh@rra.

Σε δηλώσεις του ο Έλληνας πρωθυπουργός μίλησε για μια «ιστορική μέρα για την Ελλάδα και τη Γαλλία γιατί αποφασίσαμε την αναβάθμιση της διμερούς αμυντικής συνεργασίας».

«Η υπογραφή της συμφωνίας δεν αποτυπώνει μόνο, αλλά ενισχύει, μια πραγματικότητα γνωστή σε όλους: οι δύο χώρες μας έχουν ήδη αναπτύξει ισχυρή συμμαχική σχέση που υπερβαίνει τις υποχρεώσεις της μίας έναντι της άλλης» συμπλήρωσε.

Όπως πρόσθεσε, η Ελλάδα και η Γαλλία «έχουν δεσμούς που διαπερνούν κοινές αξίες: η πίστη στην ελευθερία, τη δημοκρατία, το κράτος δικαίου, τα ανθρώπινα δικαιώματα».

«Η σημερινή εξέλιξη αποτελεί πρωτοβουλία που ανταποκρίνεται στα αιτήματα των καιρών γιατί Ελλάδα και Γαλλία κάνουν σήμερα ένα πρώτο, τολμηρό, βήμα προς την ευρωπαϊκή στρατιωτική αυτονομία» επεσήμανε.

Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό, η συμφωνία ανοίγει τον δρόμο για την αυτοδύναμη και ισχυρή Ευρώπη του μέλλοντος. «Μια Ευρώπη που θα μπορεί να υπερασπίζεται τα συμφέροντά της».

«Στο πλαίσιο αυτής της νέας σχέσης Ελλάδας – Γαλλίας, μετά τα 24 μαχητικά Rafale, ανακοινώνω ότι η χώρα μας αποκτά και 3 νέες γαλλικές φρεγάτες για το Πολεμικό μας Ναυτικό με δυνατότητα να προμηθευτεί ακόμα μία» τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.

Δείτε την τελετή των υπογραφών και τις δηλώσεις Μητσοτάκη – Μακρόν

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
defencenet.ru
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο info3@pronews.gr και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.