ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Ατομική ευθύνη: Το ιδεολόγημα της κυβέρνησης για να μεταθέτει τις δικές της ευθύνες στους πολίτες

Ατομική ευθύνη: Το ιδεολόγημα της κυβέρνησης για να μεταθέτει τις δικές της ευθύνες στους πολίτες

Ατομική η ευθύνη: Η καραμέλα της κυβέρνησης, το ιδεολόγημα που την απαλλάσσει από κάθε δικιά της ευθύνη μεταβιβάζοντας τες στους πολίτες.

Το προτεσταντικής εμπνεύσεως ιδεολόγημα ενώ «κουμπώνει» στους λαούς του βορρά σε μας χρησιμοποιείται πονηρά για να προκαλέσει την αυτοενοχοποίηση.

Ξεκίνησε να διακινείται αρχικά τον καιρό του πρώτου μνημονίου.

Τότε για την εκτόξευση του Δημόσιου Χρέους έφταιγε ο «Μήτσος» που δεν ζητούσε απόδειξη για την τυρόπιτα που αγόραζε κάθε πρωί και όχι η καταλήστευση του κράτους από τους ολιγάρχες.

Να όμως πως δουλεύει σήμερα:

Καίγονται σπίτια από τις φωτιές; Φταίνε οι πολίτες που δεν καθαρίζουν τις αυλές τους, όχι η κυβέρνηση.

Πέφτουν σπίτια από τους σεισμούς; Φταίνε οι πολίτες που δεν τα έχτισαν σωστά (το ακούσαμε κι αυτό από τον πρωθυπουργό στην Κρήτη).

Ανεβαίνουν τα λεγόμενα κρούσματα του κορωνοϊού; Πάλι φταίνε οι πολίτες που δεν τηρούν τα μέτρα και όχι η διαχείριση της κυβέρνησης.

Πάντοτε φταίνε οι πολίτες, ποτέ η κυβέρνηση, ποτέ ο «ενάρετος» Μητσοτάκης, ο Μωυσής, όπως τον είχε αποκαλέσει κάποτε μια «ψυχούλα» των media.

Για το μόνο όμως που μπορεί κανείς να ψέξει τους πολίτες είναι για το γεγονός ότι τους ψήφισαν.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Την επόμενη φορά ας το σκεφτούν καλύτερα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.