Δημοσκόπηση «καμπανάκι»: Το 51% θεωρεί ότι έχουμε λάθος κατεύθυνση – Αυξάνονται οι αρνητικές γνώμες για τον Κ.Μητσοτάκη

Δημοσκόπηση «καμπανάκι»: Το 51% θεωρεί ότι έχουμε λάθος κατεύθυνση – Αυξάνονται οι αρνητικές γνώμες για τον Κ.Μητσοτάκη

Η Νέα Δημοκρατία μπορεί να διατηρεί το προβάδισμά της έναντι του ΣΥΡΙΖΑ αλλά οι αρνητικές γνώμες για την κυβέρνηση αυξάνονται, η δημοτικότητα του πρωθυπουργού μειώνεται και το 51% θεωρεί ότι η χώρα κινείται στη λάθος κατεύθυνση. Αυτά είναι μερικά απ’ όσα προκύπτουν από τη νέα δημοσκόπηση της Meton Analysis.

Το «καμπανάκι» για την κυβέρνηση ηχεί ενώ η Νέα Δημοκρατία συνεχίζει να έχει διψήφια διαφορά από τον ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος, όπως φαίνεται στη δημοσκόπηση της Meton Analysis που δημοσιεύει το Βήμα της Κυριακής, δεν μπορεί να «εισπράξει» τις απώλειες αυτές.

Στην πρόθεση ψήφου η Νέα Δημοκρατία λαμβάνει 30,8% έναντι 19,7% του ΣΥΡΙΖΑ (41% – 26,1% τα αντίστοιχα ποσοστά στην εκτίμηση ψήφου).

Το ΚΙΝΑΛ είναι τρίτο με 6% και ακολουθούν το ΚΚΕ με 5,1%, η Ελληνική Λύση με 4%, το ΜέΡΑ24 με 4,1%. Η αδιευκρίνιστη ψήφος φτάνει στο 12,7%.

Οι αρνητικές γνώμες για την κυβέρνηση, πάντως, φτάνουν στο 54%, έναντι 39% των θετικών, με τον ψηφιακό μετασχηματισμό να… σώζει τα προσχήματα (67% θετικές γνώμες). Μαζί με τις θετικές γνώμες για την κυβέρνηση, υποχωρούν και εκείνες για τον πρωθυπουργό (43% από 49% τον Ιούλιο).

Η δημοτικότητα του πρωθυπουργού υποχωρεί στο 47%, με το 52% να έχει αρνητική άποψη για εκείνον. Στο ερώτημα αυτό κερδισμένος είναι ο γγ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, ο οποίος είναι στη δεύτερη θέση πίσω από τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Οι θετικές γνώμες για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι 14% και οι αρνητικές 73%, ενώ στην προσωπική αξιολόγηση του Αλέξη Τσίπρα οι θετικές γνώμες είναι 19% και οι αρνητικές 71%.

Στην καταλληλότητα για πρωθυπουργός, ο Κυριάκος Μητσοτάκης προηγείται με 38%, έναντι 16% του Αλέξη Τσίπρα. Ο «κανένας» είναι… δεύτερος με 30%.

Απαισιοδοξία

Με το 51% να πιστεύει ότι η χώρα κινείται προς τη λάθος κατεύθυνση και το 38% να έχει αντίθετη άποψη και το 68% να θεωρεί ότι η επιστροφή στην φυσιολογική καθημερινότητα θα έρθει το 2022, φαίνεται ότι οι πολίτες μόνο αισιόδοξοι δεν είναι.

Ως σημαντικότερα προβλήματα αξιολογούνται η οικονομία, η ακρίβεια και η πανδημία (30%). Το 49% των ερωτηθέντων εκτιμά ότι τους επόμενους μήνες οι οικονομικές συνθήκες θα επιδεινωθούν και μόνο το 25% πιστεύει ότι τα πράγματα θα πάνε καλύτερα.

Οι υπουργοί

Όσον αφορά στην αξιολόγηση των υπουργών, ο Νίκος Δένδιας είναι ο πιο δημοφιλής με τις θετικές γνώμες να είναι στο 19% για τον υπουργό Εξωτερικών. Ακολουθεί ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης, με 14% και ακολουθούν οι Βασίλης Κικίλιας, Άδωνις Γεωργιάδης, Χρήστος Σταϊκούρας, Νίκος Χαρδαλιάς, με τις θετικές γνώμες να είναι κάτω του 10%.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.