ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Απαρτχάιντ: Χώρισαν τους Έλληνες «στα δύο» για χάρη των εμβολίων ενώ η Τουρκία απειλεί ευθέως τα νησιά

Απαρτχάιντ: Χώρισαν τους Έλληνες «στα δύο» για χάρη των εμβολίων ενώ η Τουρκία απειλεί ευθέως τα νησιά

Την ίδια στιγμή που η Τουρκία ανακοίνωσε σήμερα ότι τα νησιά του Αιγαίου που βρίσκονται δυνάμεις αυτοάμυνας δεν είναι πλέον ελληνικά γιατί έχουν παραβιαστεί οι συνθήκες αποστρατικοποίησής τους, η κυβέρνηση Μητσοτάκη χωρίζει τους Έλληνες πολίτες «στα δύο» αποκλείοντας τους ανεμβολίαστους από όλη την κοινωνία.

H κυβέρνηση αίρει μετά τις σφοδρές αντιδράσεις τους περιορισμούς και τις απαγορεύσεις στις κόκκινες περιοχές εντός των επόμενων 48 ωρών, δεν αίρει την υποχρεωτική μασκοφορία, αλλά απαγορεύει την είσοδο σε οποιαδήποτε κοινωνική δραστηριότητα των μη εμβολιασμένων!

Έτσι, στις κόκκινες περιοχές θα μπορούν να κινούνται οι πολίτες στο εξής με κάποιες… ελευθερίες!

Σύμφωνα με τα νέα μέτρα που ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης και αφορούν επιπλέον ελευθερίες στην διασκέδαση δεν θα υπάρχει κανένας περιορισμός στους χώρους που βρίσκονται αποκλειστικά εμβολιασμένοι.

Τα νέα μέτρα «θα ισχύουν για 15 μέρες και θα επικαιροποιηθούν και θα απλοποιηθούν όλοι οι περιορισμοί που υπάρχουν». Πρόσθεσε δε ότι «οι κόκκινες περιοχές δεν θα επισύρουν επιπλέον μέτρα, θέλουμε να ξέρουμε την επιδημιολογική κατάσταση».

«Οι κόκκινες περιοχές θα επισημαίνονται στον επιδημιολογικό χάρτη της χώρας με στόχο να ενημερώνονται οι πολίτες ώστε να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να μην ξεχνούν να τηρούν τα μέτρα προστασίας από τον κορωνοϊό όπως είναι η μάσκα και οι αποστάσεις», είπε.

Ο Θ.Πλεύρης συνέχισε λέγοντας ότι «επιπλέον ελευθερίες δίνονται με βάση τα νέα μέτρα, στους εμβολιασμένους, όσον αφορά στους κλειστούς χώρους διασκέδασης, δίνοντας ουσιαστικά τη δυνατότητα σε όσους έχουν πλήρως εμβολιαστεί να διασκεδάσουν όπως έκαναν και προ κορωνοϊού. Και αυτό γιατί στο εξής επιτρέπονται στα εστιατόρια, μπαρ κλπ να έχουν μουσική και οι θαμώνες να είναι όρθιοι». Και πρόσθεσε ότι «οι περιορισμοί στους μεικτούς χώρους παραμένουν ως έχουν».

Ο υπουργός Υγείας κάλεσε τους πάντες να εμβολιαστούν, ειδικά στις περιοχές με την μικρότερη εμβολιαστική κάλυψη.

Όπως είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός Υγείας:

«Για τις κόκκινες περιοχές δεν θα ισχύουν μέτρα αλλά θα γνωρίζουμε την επιδημιολογική κατάσταση της κάθε περιοχής. Δεν υπάρχει πλέον το μέτρο της απαγόρευσης κυκλοφορίας και διασκέδαση και εστίαση θα λειτουργούν κανονικά, τόνισε ο υπουργός.

Στην εστίαση όπου έχουμε πλήρως εμβολιασμένα άτομα δεν θα υπάρχει κανένας περιορισμός. Το προσωπικό θα τηρεί όλα τα μέτρα και μάσκα και ατομική προστασία. Στους χώρους διασκέδασης υπάρχει πλήρης ελευθερία για τους εμβολιασμένους τόνισε.

Για τους ανοικτούς χώρους θα έχουμε πλήρη λειτουργία και θα είναι πολύ αυστηρό το πλαίσιο σε όσους έχουν μη εμβολιασμένους ή δεν έχουν νοσήσει.

Για τους μεικτούς χώρους ισχύουν οι περιορισμοί ως έχουν.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Όλοι οι άλλοι χώροι που είναι μόνο για εμβολιασμένους θα έχουν τον περιορισμό της χρήσης μάσκας και όλα αυτά θα επανεξεταστούν σε 15 ημέρες».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.