ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Διπλωματικό θρίλερ με τους Κουβανούς αντικαθεστωτικούς – Κλήθηκε η πρέσβης μας στην Αβάνα να δώσει εξηγήσεις

Διπλωματικό θρίλερ με τους Κουβανούς αντικαθεστωτικούς – Κλήθηκε η πρέσβης μας στην Αβάνα να δώσει εξηγήσεις

Προβληματισμός επικρατεί στην ελληνική κυβέρνηση αλλά και στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, για το θέμα της σύλληψης 62 Κουβανών οι οποίοι επιχείρησαν να ταξιδέψουν στην Ιταλία από τη Ζάκυνθο, χωρίς όμως να διαθέτουν τα απαραίτητα ταξιδιωτικά έγγραφα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η πρέσβης της Ελλάδας στην Αβάνα κλήθηκε για εξηγήσεις από την κυβέρνηση της Κούβας, ενώ υπήρξαν και επαφές με το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών για την ανεύρεση μιας λύσης που θα ήταν κοινά αποδεκτή. Διπλωματικές πηγές αναφέρουν πως η Κούβα ζήτησε τον επαναπατρισμό των 62 που έχουν αυτομολήσει, ζητώντας ωστόσο να επιβαρυνθεί η Ελλάδα με τα έξοδα μεταφοράς τους.

Την ίδια στιγμή, προφανώς, κανένας από τους συλληφθέντες στη Ζάκυνθο δεν επιθυμεί την επιστροφή του στην πατρίδα καθώς πρόκειται για αντικαθεστωτικούς.

Σύμφωνα με όσα λένε, σε περίπτωση επιστροφής στην Κούβα θα αντιμετωπίσουν σκληρές συνέπειες με πιθανότερη την φυλάκιση. Η επιθυμία τους, όπως ανέφεραν στις Αρχές, είναι να καταλήξουν στην ομόγλωσση Ισπανία, η οποία όμως δεν τους δέχεται.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Στην περίπτωση, πάντως, που η Ελλάδα αποφασίσει να δώσει άσυλο στους 62 Κουβανούς αν δεν υπάρξει κάποια άμεση και πιο δραστική λύση, ελλοχεύει ο κίνδυνος να «νομιμοποιηθεί» το παράνομο «μονοπάτι» που έχουν ανοίξει διακινητές μεταναστών από τα Σκόπια προς την Ελλάδα, γεγονός που θα περνούσε ένα εντελώς λάθος μήνυμα τη στιγμή που μια νέα προσφυγική κρίση – μετά τα τελευταία γεγονότα στο Αφγανιστάν – είναι προ των πυλών.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.