Ενας παλιός χρόνος που άφησε τις περισσότερες εκκρεμότητες ever στο νέο έτος, σε όλα τα επίπεδα, εντός και εκτός Ελλάδος...

Αλλαγές στον τρόπο λειτουργίας της Άμεσης Δράσης ανακοινώνει στις 12:00 ο Τ.Θεοδωρικάκος

Αναμένεται να μιλήσει για δομικές στον τρόπο που θα επιχειρούν οι αστυνομικοί

Αλλαγές στον τρόπο λειτουργίας της Άμεσης Δράσης ανακοινώνει στις 12:00 ο Τ.Θεοδωρικάκος

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος θα ανακοινώσει σήμερα στις 12:00 αλλαγές στον τρόπο λειτουργίας της Άμεσης Δράσης με αφορμή το περιστατικό στο Πέραμα με την καταδίωξη ύποπτου οχήματος και το θάνατο ενός 20χρουνου εκ των επιβατών από αστυνομικά πυρά.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ.Θεοδωρικάκος αναμένεται να μιλήσει για δομικές στον τρόπο που θα επιχειρούν οι αστυνομικοί. Παράλληλα θα ανακοινώσει αλλαγές στην εκπαίδευση των αστυνομικών στο πεδίο και στους κανόνες εμπλοκής στη διαχείριση περιστατικών, ενώ θα επισπευθεί η διαδικασία για τοποθέτηση καμερών στις στολές όλων των αστυνομικών.

Οι ανακοινώσεις έρχονται μετά την ολοκλήρωση του πορίσματος για τα όσα διαδραματίστηκαν στην αιματηρή καταδίωξη στο Πέραμα. Πληροφορίες αναφέρουν πως στην εν λόγω επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. τίποτα δεν λειτούργησε σωστά στο Πέραμα. Ενδεικτικό είναι πως 3 από τους 7 αστυνομικούς που βρίσκονταν στο σημείο έριξαν 32 από τις 38 σφαίρες που έπεσαν συνολικά, ενώ διαπιστώθηκαν σοβαρά λάθη στις εντολές που έδινε το κέντρο στους άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ, όπως η εντολή να σταματήσει η καταδίωξη.

Όπως αναφέρουν πηγές από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη ο κ.Θεοδωρικάκος θέλει να μετατρέψει μια αρνητική στιγμή της Αστυνομίας σε επανεκκίνηση των μάχιμων υπηρεσιών.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
defencenet.ru
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο info3@pronews.gr και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.