ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Κατά τον ΣΥΡΙΖΑ επειδή δεν αναγνωρίζεται ο όρος «γυναικοκτονία» δολοφονούνται γυναίκες. Δηλαδή η γυναίκα είναι ιδιότητα και όχι άνθρωπος...

Οι επιχειρηματίες της εστίασης θα ζητήσουν από τον πρωθυπουργό υποχρεωτικότητα στον εμβολιασμό

Οι επιχειρηματίες της εστίασης θα ζητήσουν από τον πρωθυπουργό υποχρεωτικότητα στον εμβολιασμό

Σε κατάσταση απόγνωσης, “ένα βήμα πριν τον γκρεμό”, όπως λένε χαρακτηριστικά, βρίσκονται οι επιχειρηματίες της εστίασης καθώς τα νέα μέτρα της κυβέρνησης και οι έλεγχοι στην είσοδο των καταστημάτων έχουν φέρει το χάος.

Εκπρόσωποι του λιανεμπορίου και της εστίασης θα συναντηθούν σήμερα Δευτέρα (στις 10:00) με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και άλλους υπουργούς και σύμφωνα με πληροφορίες θα ζητήσουν πρώτον τον υποχρεωτικό εμβολιασμό για το προσωπικό τους και δεύτερον την είσοδο στα καταστήματα (στους κλειστούς χώρους) και των πολιτών που δεν έχουν εμβολιαστεί με rapid-tests. Αιτία η κατακόρυφη πτώση της κίνησης που παρατηρείται το τελευταίο χρονικό διάστημα, που έχει φτάσει στο 30% περίπου.

Οι εκπρόσωποι της εστίασης αναμένεται πάντως σε μια ολίγον… οξύμωρη κίνηση (αν επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες), να ζητήσουν να επιτραπεί η είσοδος των μη εμβολιασμένων στους κλειστούς χώρους με rapid test… Η Κυβέρνηση ωστόσο, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, ετοιμάζεται να ανακοινώσει την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού στην εστίαση εντός των προσεχών ημερών.

Εκτός και αν έχει γίνει αλλαγή πλεύσης, κάτι που πιθανόν άφησε να εννοηθεί ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου μιλώντας στο Real Fm: «Σε καμία χώρα δεν υπάρχει υποχρεωτικότητα στον ιδιωτικό τομέα. Τα ποσοστά εμβολιασμού στους χώρους που κατά καιρούς κουβεντιάζουμε είναι τέτοια που δεν επιτρέπουν να πει κανείς ότι με την υποχρεωτικότητα θα άλλαζα πολύ τα πράγματα.

Ιδιαίτερα για την εστίαση δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι πέραν της σύστασης για εμβολιασμό, υπάρχει ένα πάρα πολύ αυστηρό πλαίσιο για τους εργαζόμενους που δεν είναι εμβολιασμένοι που προβλέπει συνεχή εργαστηριακό έλεγχο με rapid και μοριακά test».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Από την πλευρά του λιανεμπορίου θα ζητηθεί να είναι οριζόντια η εφαρμογή των μέτρων (σ.σ. με rapid test παντού δηλαδή), βάζοντας στο «στόχαστρο» την εξαίρεση (κυρίως) των σούπερ μάρκετ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.