
Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας, ανακοίνωσε πως επιδότηση των λογαριασμών ρεύματος για το Νοέμβριο και το Δεκέμβριο, αυξάνεται από 39 ευρώ έως και 45 ευρώ τον μήνα.
Όπως είπε, η κυβέρνηση προχωρά σε απευθείας επιδότηση όλων των λογαριασμών στη χαμηλή τάση για να προστατευτεί το νοικοκυριό. Από 9 ευρώ επιδότηση αυτή αυξήθηκε στα 18 ευρώ και τώρα υπερδιπλασιάζεται στα 39 ευρώ ανά μήνα για τις 300 πρώτες κιλοβατώρες για Νοέμβριο και Δεκέμβριο.
Στο κοινωνικό τιμολόγιο αυξάνει στα 45 ευρώ ανά μήνα για τις πρώτες 300 κιλοβατώρες.
Παράλληλα, αναστέλλεται για ένα δίμηνο η πληρωμή τελών χρήσης δικτύου για να υπάρξει επιπρόσθετη ανακούφιση στα νοικοκυριά.
Συνολικά το κόστος της επιδότησης των λογαριασμών ρεύματος αναμένεται να ξεπεράσει τα 620 εκατ. ευρώ.
Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας παραδέχτηκε ότι τον Οκτώβριο η τιμή της ηλεκτρικής ενέργειας έχει εκτοξευτεί στα 200 ευρώ ανά μεγαβατώρα και τώρα βρίσκεται στα 209 ευρώ.
Σε ό,τι αφορά στη χρηματοδότηση της επιδότησης, αυτή θα προέλθει από τα αυξημένα έσοδα των πλειστηριασμών δικαιωμάτων εκπομπής ρύπων καθώς και από το πλεόνασμα του ειδικού λογαριασμού ΑΠΕ, το οποίο όσο παραμένουν ψηλά οι τιμές στο ενεργειακό χρηματιστήριο, τόσο ενισχύεται. Δηλαδή, η νέα αύξηση της επιδότησης δεν θα επιφέρει επιπλέον βάρη στον προϋπολογισμό.
Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.
Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com
Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο info3@pronews.gr και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.