
Ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Δημήτρης Τζανακόπουλος τόνισε σήμερα ότι «δεν έχουμε να κάνουμε με υποχρεωτικό εμβολιασμό, αλλά με τιμωρητικό εμβολιασμό».
Αναφορικά με το μέτρο υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού στους πολίτες άνω των 60 ετών με ποινή προστίμου που ψήφισε η κυβέρνηση.
Σημείωσε: «συμπολίτες μας που έχουν την οικονομική δυνατότητα να δίνουν τα 100 ευρώ το μήνα, δεν πρόκειται να εμβολιαστούν». «Επομένως, εάν συζητούσαμε με όρους καθολικότητας του εμβολιασμού στο γενικό πληθυσμό θα έπρεπε αφενός να δώσουμε συγκεκριμένα κίνητρα και αφετέρου να συζητήσουμε άλλα μέτρα περιορισμών -και όχι αυτό το απαράδεκτο, πινοσετικής έμπνευσης μέτρο του κ. Μητσοτάκη», υπογράμμισε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος.
«Η κυβέρνηση, στην προκειμένη περίπτωση, τιμωρεί αυτούς τους πολίτες και τους καταδικάζει σε οικονομική εξόντωση. Πρόκειται για την κλασική, αυταρχική δεξιά αντίληψη», σχολίασε.
Αναφερθείς στην αποστροφή του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Βουλή ότι «ο ίδιος δεν έχει στοιχεία πως οι άνθρωποι που διασωληνώνονται εκτός ΜΕΘ, έχουν μεγαλύτερη πιθανότητα να πεθάνουν σε σχέση με όσους διασωληνώνονται μέσα σε ΜΕΘ», έκανε λόγο για «εγκληματική δήλωση». «Αν ισχύει αυτό, τότε ποιος ο λόγος να υπάρχουν ΜΕΘ», σημείωσε χαρακτηριστικά ο Δημήτρης Τζανακόπουλος. «Σύσσωμη η ιατρική κοινότητα της χώρας καταδικάζει τις συγκεκριμένες δηλώσεις ως επικίνδυνες, αν όχι εγκληματικές», είπε. «Ο κ. Μητσοτάκης εμφανίζεται απολύτως ανεύθυνος και ανίκανος να διαχειριστεί αυτήν την τεράστια πανδημική κρίση», δήλωσε ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία.
«Η κυβέρνηση, εδώ και ενάμισι χρόνο, μας λέει ότι έχει κινητοποιήσει συνολικά, περίπου 1.200 κλίνες ΜΕΘ. Αυτή τη στιγμή έχουμε πάνω από 700 διασωληνωμένους, εκ των οποίων οι 150 -βαρέως νοσούντες- νοσηλεύονται εκτός ΜΕΘ», εξήγησε. «Το γεγονός αυτό και μόνο δείχνει, με απλά μαθηματικά, ότι έχει καταρρεύσει η κυβερνητική προπαγάνδα για τις 1.200 ΜΕΘ που δήθεν έχουν δημιουργήσει», τόνισε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος.
«Αυτή τη στιγμή ακυρώνεται το 80% των τακτικών χειρουργείων, ενώ σε αρκετά νοσοκομεία -με τελευταίο παράδειγμα το Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης- ακυρώνονται και τα έκτακτα», επισήμανε. «Γενικά, το δημόσιο σύστημα υγείας έχει μετατραπεί σε σύστημα της μίας νόσου με αποτέλεσμα να δημιουργούνται τεράστιες ροές ασθενών προς τις ιδιωτικές κλινικές», ανέφερε και πρόσθεσε: «η κυβέρνηση επιμένει να μην επιτάσσει τις ιδιωτικές κλινικές, να μην τις εντάσσει στη μάχη ενάντια στον Covid-19, με αποτέλεσμα κάποιοι κλινικάρχες και funds που διαχειρίζονται τα μεγάλα ιδιωτικά νοσοκομεία της χώρας, να θησαυρίζουν από τον ανθρώπινο πόνο». «Σήμερα, 4.800 άνθρωποι νοσηλεύονται σε κανονικές κλίνες χωρίς να λαμβάνουν την πρέπουσα φροντίδα, επειδή δεν υπάρχει προσωπικό στα νοσοκομεία. Την κατάσταση αυτή καταγγέλλουν οι ίδιοι οι γιατροί καθημερινά», σημείωσε.
«Η χώρα τον τελευταίο μήνα έχει καταγράψει τις περισσότερες απώλειες ανά εκατομμύριο κατοίκων σε ολόκληρη την Ευρώπη. Και αυτή η κατάσταση έχει υπογραφή, Κυριάκος Μητσοτάκης και κυβέρνηση της ΝΔ», κατέληξε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος.
Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.
Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com
Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο info3@pronews.gr και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.