
Ξεκίνησαν μετά από πέντε χρόνια παύσης οι επιστροφές παράνομων μεταναστών από το Μπαγκλαντές που βρίσκονταν στην χώρα μας.
Όπως είπε ο υπουργός Μετανάστευσης και ασύλου, Νότης Μηταράκης, το πρωί της Δευτέρας, η χώρα μας έχει κάνει 10.629 απελάσεις, εθελοντικές επιστροφές, μετεγκαταστάσεις, ενώ συγκεκριμένα με το Μπαγκλαντές η συνεργασία είναι πλέον καλύτερη.
«Είχε έρθει στην Ελλάδα φέτος ο υπουργός Μετανάστευσης του Μπαγκλαντές και τον Φεβρουάριο θα είμαι και εγώ εκεί. Είχαμε πέντε χρόνια να κάνουμε επιστροφές εκεί», είπε ο κ. Μηταράκης και συμπλήρωσε πως ξεκινήσαμε σήμερα με την Frontex σε συνεργασία με την Αυστρία την αποστολή 19 υπηκόων του Μπαγκλαντές και αυτό είναι κάτι που θα συνεχιστεί.
Όπως είπε η χώρα μας σεβόμενη το διεθνές δίκαιο θα ενισχύσει τις επιστροφές όσων δεν δικαιούνται διεθνούς προστασίας. Παράλληλα είπε πως από την συνεργασία με το Μπαγκλαντές θα δοθεί η ευκαιρία να υπάρξουν νόμιμοι οδοί έτσι ώστε πολίτες της χώρας αυτής να έρχονται στην Ελλάδα για να εργαστούν εποχιακά.
Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.
Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com
Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο info3@pronews.gr και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.