ΚΙΝΑΛ: «Είμαστε δεκτικοί στον υποχρεωτικό εμβολιασμό αρκεί να το εισηγηθούν οι επιστήμονες»

ΚΙΝΑΛ: «Είμαστε δεκτικοί στον υποχρεωτικό εμβολιασμό αρκεί να το εισηγηθούν οι επιστήμονες»

Ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΚΙΝΑΛ, Μιχάλης Κατρίνης, σε συνέντευξη που παραχώρησε εξέφρασε την θετική του στάση απέναντι στον υποχρεωτικό εμβολιασμό εφόσον εισηγηθεί από τους ειδικούς.

«Δεν διστάσαμε να στηρίξουμε και να ψηφίσουμε τις διατάξεις του υποχρεωτικού εμβολιασμού με την προϋπόθεση ότι υπάρχει η ανάλογη εισήγηση από τους επιστήμονες» τόνισε στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 απαντώντας εάν το κόμμα θα στήριζε την διεύρυνση της υποχρεωτικότητας και πέρα από τους άνω των 60.

«Συμβαίνει το εξής παράδοξο, οι πολιτικοί να μπλέκονται στα χωράφια των επιστημόνων, τους εργαλειοποιούν, παριστάνουν πολλές φορές τους λοιμωξιολόγους χωρίς να γνωρίζουν τα πραγματικά δεδομένα και τις ουσιαστικές ανάγκες. Εμείς είμαστε δεκτικοί στις εισηγήσεις των ειδικών, παρακολουθούμε με πάρα πολύ προσοχή τις συνθήκες της πανδημίας και αυτή την στιγμή η κατάσταση τείνει να καταστεί οριακή. Εμείς ως κίνημα ευθύνης θα δράσουμε και θα επιλέξουμε την στάση μας, που οι πολίτες ξέρουν ότι είναι μια στάση ευθύνης και μια στάση που στηρίζει μια προσπάθεια που είναι εθνική, που θα έπρεπε να είναι εθνική αλλά έχει μετατραπεί με ευθύνη της κυβέρνησης και του ΣΥΡΙΖΑ σε πεδίο φθηνής κομματικής αντιπαράθεσης», σημείωσε ο Μ. Κατρίνης.

Για Τσίπρα και εκλογές

Κληθείς να σχολιάσει την απόφαση του κ. Τσίπρα να ζητήσει εκλογές, είπε «δεν ξέρω αν αυτή η υγειονομική συγκυρία επιτρέπει να γίνουν εθνικές εκλογές, εμείς σε κάθε περίπτωση είμαστε και οργανωτικά και πολιτικά έτοιμοι. Τις εκλογές θα τις αποφασίσει ο Πρωθυπουργός όταν και εφόσον πιθανώς θεωρήσει ότι οι συνθήκες για αυτόν είναι καλύτερες».

Η εκτίμηση του Μ. Κατρίνη, είναι ότι με βάση την οικονομική κατάσταση όπως αποτυπώνεται και στον προϋπολογισμό, μέσα στο 2022 ο Κ. Μητσοτάκης θα σκεφτεί πολύ σοβαρά να προχωρήσει σε πρόωρες εκλογές, καθώς, τόνισε «ο προϋπολογισμός του 2023 θα είναι δύσκολος, θα είναι ένας προϋπολογισμός μετάβασης από ελλείμματα σε πλεονάσματα, που σημαίνει δημοσιονομικά μέτρα, περιστολή δαπανών, αύξηση φορολογικών εσόδων, άρα δυσβάσταχτα μέτρα που μαζί με το κύμα ακρίβειας που υπάρχει μέσα στις συνθήκες πανδημίας και του περιορισμού που αυτή δημιουργεί, όλο αυτό μαζί φτιάχνει ένα πολύ δύσκολο μείγμα για την κυβέρνηση».

Αναφορικά με την στάση του ΚΙΝΑΛ σε σχέση με ψηφοφόρους και πρώην στελέχη της παράταξης, ο Μ. Κατρίνης επανέλαβε την θέση του προέδρου του κόμματους, Νίκου Ανδρουλάκη, πως «η παράταξή μας είναι ανοιχτή στον κόσμο που για πάρα πολλούς λόγους τα προηγούμενα χρόνια έφυγε ή δεν μας ψήφιζε και προφανώς είναι στους στόχους μας η παράταξη να επαναπατρίσει αυτόν τον κόσμο. Και πως τα στελέχη που δεν είχαν αρχές, αξίες και για λόγους κατάληψης θέσεων, κυβερνητικών αξιωμάτων μετατοπίστηκαν σε άλλους χώρους, δεν έχουν θέση στην παράταξη».

Για την άνοδο του ΚΙΝΑΛ στις δημοσκοπήσεις

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Tέλος μιλώντας για πρόσφατες δημοσκοπήσεις, σημείωσε πως τα πρώτα δημοσκοπικά ευρήματα είναι πολύ ενθαρρυντικά και έρχονται στην συνέχεια του κλίματος των εσωκομματικών εκλογών. «Είδαμε ένα κλίμα συσπείρωσης, συμμετοχής, επιστροφής αρκετού κόσμου ο οποίος αρκετά χρόνια είχε αποστασιοποιηθεί από το ΠΑΣΟΚ και ο οποίος βλέποντας και την κυβέρνηση της ΝΔ αλλά και την τακτική του ΣΥΡΙΖΑ, απογοητευμένος επιστρέφει στον χώρο που σήμερα θεωρεί ότι με καλύτερο τρόπο μπορεί να εκφράσει τις αγωνίες, τις προσδοκίες και τις ελπίδες του. Οι δημοσκοπήσεις αυτές είναι ένα ενθαρρυντικό δείγμα».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.