Δημοσκόπηση: Εκλογές… «χθες» θέλουν οι μισοί Έλληνες

Δημοσκόπηση της Prorata για το αίτημα του Α.Τσίπρα για πρόωρες εκλογές

Δημοσκόπηση: Εκλογές… «χθες» θέλουν οι μισοί Έλληνες

Υπέρ της πρότασης του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, να ζητήσει την παραίτηση της κυβέρνησης Μητσοτάκη και την προκήρυξη πρόωρων εκλογών, είναι το 44% των πολιτών, με τους μισούς σχεδόν εξ αυτών να θεωρούν ότι είναι μια κίνηση που έπρεπε να έχει γίνει νωρίτερα.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με δημοσκόπηση της Prorata, στο ερώτημα «Συμφωνείτε ή διαφωνείτε με την πρωτοβουλία του Αλέξη Τσίπρα να ζητήσει την παραίτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη και την προκήρυξη πρόωρων εκλογών;» οι θετικές απαντήσεις αθροίζονται σε 44% και αναλύονται ως εξής:

  • 24% δήλωσε «Συμφωνώ, το έκανε την κατάλληλη στιγμή» και
  • 20% δήλωσε «Συμφωνώ, αν και έπρεπε να το είχε κάνει νωρίτερα»

Σημειώνεται ότι και στις αρνητικές απαντήσεις μερίδα των πολιτών ενέκρινε την επιλογή Τσίπρα, αλλά για μεταγενέστερο χρόνο. Συγκεκριμένα:

  • 8% δήλωσε «Διαφωνώ, έπρεπε να περιμένει», ενώ
  • 43% δήλωσε «Διαφωνώ, η κυβέρνηση πρέπει να εξαντλήσει την τετραετία»

Η κίνηση Τσίπρα αντιμετωπίζεται θετικά από το 82% όσων τοποθετούν τον εαυτό τους στην Αριστερά, το 74% όσων δηλώνουν Κεντροαριστεροί και το 42% όσων ανήκουν στο Κέντρο.

Αξιοσημείωτο είναι ότι εμφανίζεται μεγαλύτερο το ποσοστό που βλέπει θετικά την πρόταση Τσίπρα στους «καθαρά» Δεξιούς (21%), σε σχέση με τους Κεντροδεξιούς (14%).

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η απήχησή της είναι επίσης ισχυρότερη στις νεαρές ηλικίες 17-34 ετών, με θετική γνώμη από το 52%. Στις ηλικίες 35-54 η θετική γνώμη για πρόωρες εκλογές φτάνει το 44%, ενώ είναι 41% στις ηλικίες άνω των 55 ετών.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.