ΚΙΝΑΛ: «Πρωτοφανές φιάσκο με το πρόγραμμα απολιγνιτοποίησης της ΔΕΗ»

«Δυστυχώς επιβεβαιωθήκαμε»

ΚΙΝΑΛ: «Πρωτοφανές φιάσκο με το πρόγραμμα απολιγνιτοποίησης της ΔΕΗ»

Σφοδρή κριτική ασκεί το ΚΙΝΑΛ με ανακοίνωση του για το πρόγραμμα απολιγνιτοποίησης της ΔΕΗ.

Για πρωτοφανές φιάσκο με το πρόγραμμα απολιγνιτοποίησης της ΔΕΗ κάνει λόγο το ΚΙΝΑΛ με αφορμή την παράταση ως το 2025 της λειτουργίας λιγνιτικών μονάδων.

«Δυστυχώς επιβεβαιωθήκαμε. Είχαμε τονίσει πως χρειάζεται ολοκληρωμένο σχέδιο απεξάρτησης από τα ορυκτά καύσιμα. Δίκαιης και όχι βίαιης μετάβασης» επισημαίνουν στο ΚΙΝΑΛ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΚΙΝΑΛ έχει ως εξής:

«Το Υπουργείο Ενέργειας και Περιβάλλοντος ενέκρινε κατά παρέκκλιση τη λειτουργία λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ, που ήταν προγραμματισμένα να κλείσουν έως το 2025. Δυστυχώς επιβεβαιωθήκαμε.

Είχαμε τονίσει πως χρειάζεται ολοκληρωμένο σχέδιο για να πάμε σε πλήρη απεξάρτηση από ορυκτά καύσιμα. Ένα σχέδιο δίκαιης και όχι βίαιης μετάβασης. Άλλωστε, είχαμε καταθέσει στο δημόσιο διάλογο εδώ και τρία χρόνια το «Ενεργειακό Διαβατήριο για το Μέλλον».

Και όλο αυτό το διάστημα τονίζαμε πως ουσιαστική απανθρακοποίηση μπορεί να είναι εφικτή μόνο αν προχωρήσουν με μεγάλη ταχύτητα οι αναγκαίες μεταρρυθμίσεις σε εξοικονόμηση ενέργειας, ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, ισχυρά δίκτυα και συστήματα αποθήκευσης.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Διαφορετικά θα υπάρξουν σοβαρά προβλήματα στην ασφάλεια εφοδιασμού και στην επάρκεια ισχύος. Και μεγάλα κοινωνικά προβλήματα στους ενεργειακούς μας Δήμους».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.