Σημειώστε μια ημερομηνία: Μάρτιος 2027...

Με πολικές θερμοκρασίες υποδέχτηκαν το νέο έτος οι κάτοικοι της ρωσικής Άπω Ανατολής

Με πολικές θερμοκρασίες υποδέχτηκαν το νέο έτος οι κάτοικοι της ρωσικής Άπω Ανατολής

Οι κάτοικοι των περιοχών της ρωσικής Άπω Ανατολής ήταν οι πρώτοι στη Ρωσία που αποχαιρέτησαν το 2021 και καλωσόρισαν το 2022.

Στις ανατολικότερες περιοχές της Ρωσίας, την Καμτσάτκα και την Τσουκότκα, υποδέχθηκαν την Πρωτοχρονιά όταν στη Μόσχα ήταν 15:00 (ώρας Ελλάδος 14:00), ενώ στην πιο δυτική περιοχή της Άπω Ανατολικής Ομοσπονδιακής Περιφέρειας, τη Μπουριάτια, υποδέχθηκαν την Πρωτοχρονιά στις 19:00 ώρα Μόσχας (ώρα Ελλάδος 18.00).

Φέτος οι καιρικές συνθήκες αλλά και οι περιορισμοί που επιβλήθηκαν εξαιτίας της πανδημίας επέφεραν αλλαγές και στο εορταστικό πρόγραμμα. Έτσι ορισμένες πόλεις αποφάσισαν να μην πραγματοποιήσουν μεγάλες εορταστικές εκδηλώσεις, όπως η πόλη Ουλάν-Ούντε που αποφάσισε να γιορτάζει στις 30 Δεκεμβρίου και το Πετροπαβλόφσκ-Καμτσάτσκι την 1η Ιανουαρίου.
Στο Πετροπαβλόφσκ-Καμτσάτσκι η νύχτα της 31ης Δεκεμβρίου προς την 1η Ιανουαρίου, ήταν μια νύχτα με ισχυρούς ανέμους, καθώς ένας κυκλώνας του Ειρηνικού άρχισε να επηρεάζει την περιοχή της Καμτσάτκα από σήμερα Παρασκευή.

Λόγω της επιδείνωσης του καιρού, οι προγραμματισμένες εορταστικές εκδηλώσεις αναβλήθηκαν για την 1η Ιανουαρίου, συμπεριλαμβανομένων των πυροτεχνημάτων που εκτοξεύονται την Πρωτοχρονιά. Οι κάτοικοι υποδέχθηκαν το νέο έτος στα σπίτια τους με τις οικογένειες και τους φίλους τους.

Στην περιοχή της Νότιας Σαχαλίνης, η πανδημία προκάλεσε την πρώτη ακύρωση του πρωτοχρονιάτικου εορτασμού γύρω από το κεντρικό χριστουγεννιάτικο δέντρο, αλλά οι κάτοικοι και οι επισκέπτες του νησιωτικού κέντρου μπόρεσαν να παρακολουθήσουν τα πυροτεχνήματα από διάφορα σημεία της πόλης.

Πολλοί κάτοικοι αποφάσισαν να μην μείνουν στα σπίτια τους αλλά να βγουν έξω και να κάνουν την βόλτα τους. Το ίδιο έκαναν και η κάτοικοι του Μαγκαντάν.

Ωστόσο ούτε την παραμονή της Πρωτοχρονιάς έγιναν εορταστικές εκδηλώσεις στους δρόμους της πόλης καθώς η θερμοκρασία στο Μαγκαντάν την νύχτα έφθανε τους -20 βαθμούς Κελσίου. Στην πρωτεύουσα της μεγαλύτερης περιφέρειας της Ρωσίας, στο Γιακούτσκ, γιόρτασαν το Νέο Έτος παραδοσιακά με πυροτεχνήματα στην πλατεία Λένιν.

Όπως ανακοίνωσε ωστόσο η τοπική κυβέρνηση δεν υπήρξαν μαζικοί εορτασμοί και λόγω των περιορισμών που έχουν επιβληθεί εξαιτίας της πανδημίας, αλλά και για την ασφάλεια των κατοίκων καθώς την 1η Ιανουαρίου η θερμοκρασία στο Γιακούτσκ έφθασε τους -50 βαθμούς Κελσίου.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
defencenet.ru
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο info3@pronews.gr και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.