«Δυστυχώς, ο ΣΥΡΙΖΑ, αντί να συμβάλλει στη μεγάλη προσπάθεια της ομαλής λειτουργίας της εκπαίδευσης, επιμένει στο λαϊκισμό»

Η απόφαση της κυβέρνησης και του υπουργείου Παιδείας για τη δια ζώσης επαναλειτουργία των σχολείων, αποτέλεσε πεδίο έντονης πολιτικής αντιπαράθεσης.

Η αξιωματική αντιπολίτευση του ΣΥΡΙΖΑ κατηγόρησε την υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως ότι «εγκληματεί κατά των παιδιών» και ότι εκθέτει σε κίνδυνο την υγεία των μαθητών και του κοινωνικού συνόλου. Κύκλοι του υπ. Παιδείας επισημαίνουν ότι η απόφαση της κυβέρνησης και της Κεραμέως μόνο προστασία παρέχει στα παιδιά, τα οποία, μαζί με τους εκπαιδευτικούς, υποβάλλονται υποχρεωτικά και συστηματικά, δύο φορές την εβδομάδα σε διαγνωστικό έλεγχο και τηρούν απαρέγκλιτα τα μέτρα προστασίας στα σχολεία. Όπως τονίζουν, αυτό ασφαλώς δεν θα συνέβαινε αν τα σχολεία ήταν κλειστά.

Το υπουργείο Παιδείας επικαλείται και τα επίσημα στοιχεία βάσει των οποίων τα κρούσματα κορωνοϊού στους μαθητές κατά την επαναλειτουργία των σχολείων ήταν λιγότερα σε σχέση με την τελευταία εβδομάδα πριν τα Χριστούγεννα.

Υπ. Παιδείας: Ο ΣΥΡΙΖΑ επένδυσε στα κλειστά σχολεία και απέτυχε

Σε ανακοίνωσή του, το υπ. Παιδείας αναφέρει:

«Ο ΣΥΡΙΖΑ επένδυσε πολιτικά στα κλειστά σχολεία και απέτυχε. Τα παιδιά μας επέστρεψαν με ασφάλεια στο φυσικό τους χώρο, το σχολείο, στον οποίο προσλαμβάνουν πολύτιμες γνώσεις και δεξιότητες και αναπτύσσονται κοινωνικά και ψυχοσυναισθηματικά. Επιπλέον, το σχολείο συμβάλλει με καταλυτικό τρόπο στον περιορισμό της πανδημίας στη σχολική κοινότητα και την κοινωνία ευρύτερα.

Τώρα, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θέλει να αποδεχτεί τα αριθμητικά δεδομένα και ενοχλείται από το ότι την πρώτη εβδομάδα λειτουργίας των σχολείων τα κρούσματα σε μαθητές μειώθηκαν σημαντικά σε σχέση με την περίοδο των διακοπών.

Όσο για την αξιομνημόνευτη σύγκριση ΣΥΡΙΖΑ μεταξύ των ποσοστών κρουσμάτων σε παιδιά επί του συνόλου των κρουσμάτων κατά τις διακοπές και κατά την πρώτη εβδομάδα λειτουργίας των σχολείων, προφανώς και αυτή δεν έχει καμία βάση. Πολύ απλά γιατί την εβδομάδα των διακοπών δεν υπήρχε κανένας υποχρεωτικός έλεγχος σελφ τεστ, γίνονταν πολύ λιγότερα τεστ σε παιδιά, ενώ τις πρώτες 8 ημέρες λειτουργίας των σχολείων έγιναν περίπου 5,6 εκατομμύρια τεστ σε παιδιά!

Το Υπουργείο Παιδείας παρακολουθεί καθημερινά την πορεία των επιδημιολογικών δεδομένων, συνεργάζεται με τους ειδικούς επιστήμονες και ευχαριστεί εκπαιδευτικούς, μαθητές, γονείς, στελέχη εκπαίδευσης και τοπικής αυτοδιοίκησης για την υποδειγματική τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων, που θωρακίζουν τη σχολική κοινότητα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Δυστυχώς, ο ΣΥΡΙΖΑ, αντί να συμβάλλει στη μεγάλη προσπάθεια της ομαλής λειτουργίας της εκπαίδευσης, επιμένει στο λαϊκισμό και την άρνηση των πάντων, ακόμα και της πραγματικότητας»