Στην Γάζα οι Τούρκοι ως... «ειρηνευτές» αποφάσισαν οι ΗΠΑ! Τι άλλο θα δούνε τα ματάκια μας...

Το «μπαλάκι» μόνο στην Αττική Οδό «πετά» ο Τ.Θεοδωρικάκος: «Υπάρχουν πολύ βαριές ευθύνες»

«Θα αποδοθούν τα του Καίσαρος τω Καίσαρι και τα της Αττικής Οδού στην Αττική Οδό»

Το «μπαλάκι» μόνο στην Αττική Οδό «πετά» ο Τ.Θεοδωρικάκος: «Υπάρχουν πολύ βαριές ευθύνες»

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, μίλησε σε πρωινή τηλεοπτική εκπομπή για την ολονύκτια μάχη από πυροσβέστες, αστυνομικούς και το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων για τον απεγκλωβισμό των οδηγών στην Αττική Οδό.

Ο υπουργός είπε, «θα πρέπει να ολοκληρώσουμε αυτή τη μάχη και οι άνθρωποι να πάνε στα σπίτια τους».

Απεγκλωβίστηκαν 1.800 οχήματα, ενώ παραμένουν εγκλωβισμένα ακόμη περίπου 1.200. Με τη συνδρομή του Στρατού, της ΕΚΑΜ και της Αστυνομίας μοιράστηκαν στους εγκλωβισμένους 1.040 μάλλινες κουβέρτες.

Ο κόσμος που εγκλωβίστηκε, είπε ο υπουργός, έχει καταταλαιπωρηθεί. Μερικοί εγκλωβίστηκαν για σχεδόν 20 ώρες. Στο αεροδρόμιο μεταφέρθηκαν περίπου 400 άνθρωποι ώστε να έχουν θέρμανση και στοιχειώδη φιλοξενία, καθώς άνοιξε και ένα ξενοδοχείο πάνω στην Αττική Οδό.

Για τις ευθύνες

Η απόδοση ευθυνών είναι μια άλλη συζήτηση, τόνισε ο υπουργός. «Κάποια στιγμή πρέπει όλοι να αναλαμβάνουμε τις ευθύνες μας. Υπάρχουν πολύ βαριές ευθύνες για την τρομακτική ταλαιπωρία και τους μεγάλους κινδύνους στους οποίους μπήκαν οι οδηγοί, μπήκαν μέσα πληρώνοντας και έμειναν εγκλωβισμένοι για ώρες. Θα αποδοθούν τα του Καίσαρος τω Καίσαρι και τα της Αττικής Οδού στην Αττική Οδό».

Ωστόσο, ο κ. Θεοδωρικάκος υπογράμμισε ότι το μεγάλο πρόβλημα έγινε γιατί μεταξύ άλλων δεν υπήρχαν και αλυσίδες στα οχήματα που εγκλωβίστηκαν.

Είναι, επίσης, γεγονός ότι πολλοί οδηγοί στην απελπισία τους, εγκατέλειψαν τα οχήματα τους με αποτέλεσμα οι προσπάθειες για τον απεγκλωβισμό να γίνονται ακόμη πιο δύσκολες.

Ο υπουργός απηύθυνε έκκληση να μην βγει κανείς από το σπίτι του εκτός αν υπάρχει μεγάλη ανάγκη.

Εάν κάποιος βγει από το σπίτι του να γνωρίζει ότι επιτρέπεται να κυκλοφορήσει μόνο με αλυσίδες, χωρίς αλυσίδες είναι αδύνατον. Να κινητοποιήσουν οι δήμοι τους μηχανισμούς τους στο ενδιάμεσο δίκτυο γιατί στους κεντρικούς άξονες επιχειρούν τα μέσα της Περιφέρειας και οι δυνάμεις της Πολιτείας, σημείωσε.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
defencenet.ru
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο info3@pronews.gr και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.