Ποιες περιφέρειες αφορά

Ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστος Στυλιανίδης, χθες Τρίτη, κατά τη διάρκεια ενημέρωσης για την εξέλιξη της κακοκαιρίας «Ελπίς», ανακοίνωσε την παράταση της αργίας για σήμερα Τετάρτη 26 Ιανουαρίου σε Αττική, Βοιωτία, Δωδεκάνησα, Εύβοια, Κρήτη και τις Κυκλάδες.

Στις περιοχές αυτές, αναστέλλεται η λειτουργία όλων των δημοσίων υπηρεσιών, εξαιρουμένων των υπηρεσιών των ΟΤΑ Α’ και Β’ βαθμού, των Ενόπλων Δυνάμεων, των Σωμάτων Ασφαλείας, των δημοσίων δομών υγείας, των μέσων μαζική μεταφοράς και άλλων υπηρεσιών η λειτουργία των οποίων είναι αναγκαία για τη διαχείριση του φαινομένου κατά την κρίση του προϊσταμένου της οικείας οργανικής μονάδας.

Κλειστά σχολεία

Στις περιοχές αυτές δεν θα λειτουργήσει καμία βαθμίδα εκπαίδευσης, ούτε τηλεκπαίδευση, δημόσια και ιδιωτική, οι βρεφικοί, βρεφονηπιακοί και παιδικοί σταθμοί, τα κέντρα δημιουργικής απασχόλησης των παιδιών, τα κέντρα δημιουργικής απασχόλησης παιδιών και ατόμων με αναπηρία και τα κέντρα διημέρευσης ημερήσιας φροντίδας.

Κλειστές οι τράπεζες και το λιανεμπόριο

Αναστέλλεται επίσης η λειτουργία των ιδιωτικών επιχειρήσεων, των τραπεζικών καταστημάτων πλην των καταστημάτων τροφίμων, φαρμακείων και άλλων δομών υγείας, πρατηρίων υγρών καυσίμων και άλλων επιχειρήσεων που λειτουργούν κατά τις αργίες, όπως επίσης και επιχειρήσεων η λειτουργία των οποίων συμβάλλει στην αντιμετώπιση των συνεπειών της μεγάλης κακοκαιρίας.

Όπως έγινε γνωστό, χωρίς λαϊκές αγορές θα είναι σήμερα Τετάρτη η Αττική, ύστερα από κοινή απόφαση του Υπουργείου Ανάπτυξης και της Διεύθυνσης Λαϊκών Αγορών της Περιφέρειας.

Αναστολή των εμβολιασμών

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Παράλληλα, ανεστάλησαν και σήμερα Τετάρτη τα ραντεβού στα εμβολιαστικά κέντρα των νομών Αττικής και Εύβοιας, λόγω της κακοκαιρίας «Ελπίδα». Το υπουργείο Υγείας κάλεσε τους ενήλικους πολίτες και τα παιδιά ηλικίας 12 ετών και άνω, να επαναπρογραμματίσουν άμεσα τον εμβολιασμό τους, μέσω της πλατφόρμας emvolio.gov.gr. Σημειώνεται πως υπάρχει μεγάλος αριθμός διαθέσιμων ραντεβού.