ΚΙΝΑΛ: Περιμένοντας τον Γιώργο Παπανδρέου

ΚΙΝΑΛ: Περιμένοντας τον Γιώργο Παπανδρέου

Στάση αναμονής επικρατεί τη δεδομένη χρονική στιγμή στο Κίνημα Αλλαγής. Η Φώφη Γεννηματά περιμένει να δει το πως θα κινηθεί το ΚΙΔΗΣΟ και τις αποφάσεις που θα λάβει ο Γιώργος Παπανδρέου.

Η ώρα που κόμματα και πρόσωπα στον χώρο της Κεντροαριστεράς θα χρειαστεί να πάρουν τις αποφάσεις τους πλησιάζει και πάλι. Η Φώφη Γεννηματά έχει θέσει σε πλήρη κίνηση τον κομματικό μηχανισμό,ώστε στο επερχόμενο συνέδριο το Κίνημα Αλλαγής να μετεξελιχθεί σε αυτό που έπρεπε να είναι από την αρχή: στον ενιαίο φορέα της Κεντροαριστεράς.

Σύντομα θα εκδοθούν και οι οδηγίες για τις εσωκομματικές εκλογές, καθώς οι σύνεδροι θα εκλεγούν από τη βάση και με τη σειρά τους θα εκλέξουν τα ανώτερα καθοδηγητικά όργανα: Πολιτικό Συμβούλιο και Κεντρική Επιτροπή. Είναι πιθανό να υπάρχει και εθνικό συμβούλιο με τη συμμετοχή και των εκλεγμένων εκπροσώπων του Κινήματος Αλλαγής στους κοινωνικούς φορείς (συνδικάτα, επιμελητήρια κοκ).

Το ερώτημα για την ώρα είναι η στάση και το μέλλον των κομμάτων που συμμετείχαν στο πολυκομματικό Κίνημα Αλλαγής. Η Φώφη Γεννηματά ουσιαστικά περιέγραψε την αναστολή λειτουργίας τους, το πάγωμα των δραστηριοτήτων τους. Δηλαδή, να μη συνεδριάζουν και να μην εκδίδουν αποφάσεις και ανακοινώσεις παράλληλα με το Κίνημα Αλλαγής.

Η πρόκληση αφορά κυρίως στο ΚΙΔΗΣΟ, καθώς το ΠΑΣΟΚ ήδη έχει τηρεί αυτόν τον «όρο» για να δώσει την ευκαιρία στο Κίνημα Αλλαγής να ανοίξει την περπατησιά του. Για την ώρα τα στελέχη του ΚΙΔΗΣΟ δεν έχουν τοποθετηθεί. Όλοι περιμένουν τον Γιώργο Παπανδρέου.

Στη ΔΗΜΑΡ με πλειοψηφία 11 προς 5 η Εκτελεστική Επιτροπή αποφάσισε να αποχωρήσει από το Κίνημα Αλλαγής, αλλά όσοι μειοψήφισαν δηλώνουν ότι μια τέτοια απόφαση είναι ζήτημα της Κεντρικής Επιτροπής.

Εντωμεταξύ, το γραφείο Τύπου του κόμματος διαψεύδει τα περί επικείμενης συνεργασίας ή προσχώρησης στον ΣΥΡΙΖΑ:

«Στις 10 Ιανουαρίου η ΔΗΜΑΡ διέψευσε σενάρια σε μερίδα του τύπου ότι προτίθεται να δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση. Λίγες μέρες μετά αποδείχθηκε ότι άνθρακας ο θησαυρός. Πριν δύο ημέρες νέα σενάρια για άμεση συνεργασία της ΔΗΜΑΡ με το Ποτάμι στη Βουλή είδαν το φως της δημοσιότητας και μέσα σε λίγες ώρες διαψεύσθηκαν.

Σήμερα η εφημερίδα Φιλελεύθερος που εδώ και εβδομάδες έχει αναλάβει την κατασυκοφάντηση της ΔΗΜΑΡ και του Προέδρου της επανήλθε με νέα σενάρια δήθεν προσχώρησης της ΔΗΜΑΡ στον ΣΥΡΙΖΑ και την Κυβέρνηση, όταν μόλις πριν λίγες ημέρες τα έχουμε ήδη διαψεύσει!

Όσοι αναφέρονται σε παζάρια κρίνουν εξ ιδίων τα αλλότρια, συνηθισμένοι από παλαιοκομματικές πρακτικές άλλων κομμάτων, μη μπορώντας να χωνέψουν την απόφαση της ΔΗΜΑΡ να μείνει σταθερή στη θέση της για ένα εθνικό θέμα αρχών, την ανάγκη επίλυσης του Μακεδονικού.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Πλέον το μόνο που δεν έχει γραφτεί είναι ότι θα συνεργαστούμε με το ΚΚΕ και την Ένωση Κεντρώων, το διαψεύσουμε πάντως και αυτό προκαταβολικά!».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.