Α.Τσίπρας: «Να εφαρμοσθεί μοντέλο “ολιγαρκούς αφθονίας” στην ελληνική κοινωνία» – Πάρτι στο twitter

Α.Τσίπρας: «Να εφαρμοσθεί μοντέλο “ολιγαρκούς αφθονίας” στην ελληνική κοινωνία» – Πάρτι στο twitter

Για μοντέλο “ολιγαρκούς αφθονίας” μίλησε ο Α.Τσίπρας ξεσηκώνοντας θύελλα αντιδράσεων. Ο Α.Τσίπρας ξεδίπλωσε το όραμα του κατά την διάρκεια ομιλίας στο Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος στην εκδήλωση με τον Εβο Μοράλες.

«Μπορούμε να ονειρευόμαστε και να αγωνιζόμαστε για μια καλύτερη και δικαιότερη κοινωνία. Για έναν άλλο κόσμο που είναι εφικτός και που μπορεί να γίνει πράξη από δυνάμεις σταθερά προσανατολισμένες στη κοινωνική πρόοδο και σε ένα νέο μοντέλο βιώσιμης ανάπτυξης και ολιγαρκούς αφθονίας», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Αλέξης Τσίπρας στην επίμαχη φράση του, που προκάλεσε την αντίδραση του Κυριάκου Μητσοτάκη.


Η φράση αυτή προκάλεσε την έντονη αντίδραση της ΝΔ και του Κ.Μητσοτάκη.

«Ο κ. Τσίπρας, επιβεβαιώνοντας το θαυμασμό του για τα αποτυχημένα σοσιαλιστικά μοντέλα της Λατινικής Αμερικής, μας είπε πως ονειρεύεται μια “ολιγαρκή αφθονία” στη χώρα μας. Προφανώς επιφυλάσσει το “ολιγαρκής” για τους Έλληνες και το “αφθονία” για τον ίδιο και την παρέα του», σχολίασε ο πρόεδρος της ΝΔ στο Twitter.


Ο πρωθυπουργός του απάντησε, παραπέμποντάς τον στο έργο του Γάλλου φιλόσοφου και οικονομολόγου Σερζ Λατούς.

«Επειδή ο κύριος Mητσοτάκης, ίσως έχει ακούσει μόνο για τον Χάγιεκ και τον Φρίντμαν, του συστήνω να ρίξει μια ματιά στο έργο του Γάλλου φιλόσοφου και οικονομολόγου, Σερζ Λατούς, ώστε να κατανοήσει τι είναι η έννοια της ολιγαρκούς αφθονίας», έγραψε ο κ. Τσίπρας.

«Αν και ο τρόπος ζωής του ίσως δε θα τον βοηθήσει να το κατανοήσει, δε θα του κάνει κακό να εμπλουτίσει λίγο τις γνώσεις του», ανέφερε σε επόμενη ανάρτησή του.


Όμως η χρήση του ρήματος «συστήνω» σχολιάστηκε από τον επικεφαλής του γραφείου Τύπου της ΝΔ, Κωνσταντίνο Ζούλα.

«Με όλο το σεβασμό, ας αρχίσουμε απ τα βασικά: Άλλο συστήνω, άλλο συνιστώ.
Συστήνω = παρουσιάζω κάποιον σε κάποιον άλλον για να γνωρισθούν
Συνιστώ = δίνω συμβουλή, κάνω υπόδειξη
Παράδειγμα: Συστήνω τη γυναίκα μου σε κάποιον και του συνιστώ να μην παρασυρθεί απ’ τις ιδεοληψίες της»,
έγραψε στο twitter, παραθέτοντας και το tweet του πρωθυπουργού.

https://twitter.com/kzoulas/status/1106687680342044673


Σχόλια και από χρήστες του twitter

Φυσικά, τα όσα γράφτηκαν προκάλεσαν και σχόλια από τους χρήστες, που δεν παρέλειψαν να σχολιάσουν, είτε καυστικά, είτε με οργή την… «ολιγαρκή αφθονία» που απολαμβάνουν.

Δείτε μερικά από τα tweets που γράφτηκαν για το θέμα:









Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.