ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Συμφωνούμε με τον «γίγαντα» Βαγγέλη: Αλλά να πάνε πρώτα τα παιδιά του στην πρώτη γραμμή!

Τι συζήτησαν Κ. Μητσοτάκης και οικογένεια Καραμανλή στο σπίτι του Εθνάρχη – Το γεύμα και το μήνυμα της επίσκεψής του

Τι συζήτησαν Κ. Μητσοτάκης και οικογένεια Καραμανλή στο σπίτι του Εθνάρχη – Το γεύμα και το μήνυμα της επίσκεψής του

Η παρουσία του Κυριάκου Μητσοτάκη στην πατρογονική εστία των Καραμανλήδων στην Πρώτη Σερρών, δεν ήταν απλά μια τυπική επίσκεψη την οποία όφειλε να κάνει ως πρόεδρος της ΝΔ, στο σπίτι του ιδρυτή της κεντροδεξιάς παράταξης, κατά την περιοδεία του στο νομό.

Επρόκειτο για μια άκρως συμβολική κίνηση, η οποία έστειλε ένα ξεκάθαρο μήνυμα προς όλες τις κατευθύνσεις, πως η ΝΔ είναι ενωμένη σε μια δύσκολη συγκυρία για τη χώρα.

Χθες το μεσημέρι, τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης υποδέχθηκε στην είσοδο της οικίας Καραμανλή, ο εγγονός του Εθνάρχη, βουλευτής Σερρών και τομεάρχης Υποδομών και Μεταφορών της ΝΔ, Κώστας Καραμανλής.

Την ξενάγηση του κ. Μητσοτάκη, έκανε ο αδερφός του Κωνσταντίνου Καραμανλή, Αχιλλέας, ο οποίος παρά τα 90 του χρόνια ανέβηκε για τον πρόεδρο της ΝΔ ως το σπίτι, το οποίο σήμερα λειτουργεί ως μουσειακός χώρος.

Αρχικά ο κ. Αχιλλέας Καραμανλής έδειξε στον κ. Μητσοτάκη τις ιστορικές φωτογραφίες που κοσμούν τους τοίχους στο ισόγειο της οικίας. Οι φωτογραφίες είναι χωρισμένες σε 3 τμήματα.

Το πρώτο αφορά στην παιδική ηλικία του Κωνσταντίνου Καραμανλή.

Το δεύτερο κομμάτι, έχει να κάνει με εικόνες από την προσωπική ζωή του Εθνάρχη. Και το τρίτο, το οποίο βρίσκεται στο χώρο της τραπεζαρίας όπου στη συνέχεια γευμάτισαν τα μέλη της οικογένειας Καραμανλή με τον κ. Μητσοτάκη και τους συνεργάτες του, περιλαμβάνει φωτογραφίες από την πλούσια πολιτική καριέρα του ιδρυτή της ΝΔ.

Ο πρόεδρος της ΝΔ, στάθηκε σε αρκετά ιστορικά στιγμιότυπα που του κέντρισαν την προσοχή, όπως σε μια φωτογραφία από την επίσκεψη του Κωνσταντίνου Καραμανλή το 1961 στις ΗΠΑ και τη συνάντηση που είχε με τον Αμερικανό Πρόεδρο, Τζον Κένεντι. «Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής είναι ένας από τους δυο-τρεις σημαντικούς ηγέτες της Ευρώπης», είχε γράψει ο Κένεντι, όπως έδειξε στον κ. Μητσοτάκη ο Αχιλλέας Καραμανλής, με τον πρόεδρο της ΝΔ να σχολιάζει, «για φαντάσου, το 1963, ο αμερικανός πρόεδρος να μιλά έτσι για τον πρωθυπουργό της Ελλάδας».

Στο γεύμα που ακολούθησε μετά την ξενάγηση, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ζήτησε να μάθει για τα σχολεία που έρχονται και επισκέπτονται το σπίτι, αλλά και για τη γύρω περιοχή και κυρίως τις δυνατότητες τουριστικής ανάπτυξης.

Έτσι, η κουβέντα έφτασε στο μουσείο και τον αρχαιολογικό χώρο της Βεργίνας, και πέρασε στο Μακεδονικό και στη Συμφωνία των Πρεσπών.

Τα όσα συζητήθηκαν, αποδεικνύουν τη συμπαγή στάση της ΝΔ απέναντι στο ονοματολογικό των Σκοπίων, την ώρα που η Βόρεια Ελλάδα «βράζει» και ο ΣΥΡΙΖΑ αντιμετωπίζει πλέον σοβαρό πρόβλημα, λόγω της συγκεκριμένης επιλογής του κ. Τσίπρα, με τη στήριξη του Πάνου Καμμένου.

Ο πρόεδρος της ΝΔ επανέλαβε την πρόθεσή του, να κάνει ότι μπορεί για να αμβλύνει τις αρνητικές συνέπειες της Συμφωνίας, μπροστά στον Αχιλλέα Καραμανλή, ο οποίος έχει τοποθετηθεί δύο φορές δημόσια κατά των όσων υπέγραψαν οι κ. Τσίπρας και Ζάεφ, με ιδιαίτερα σκληρή γλώσσα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το ιστορικό στέλεχος της κεντροδεξιάς παράταξης, πριν την κύρωση της Συμφωνίας, είχε μιλήσει για «αδιανόητη εθνική υποχώρηση» που βάζει σε νέες περιπέτειες την Μακεδονία, χαρακτηρίζοντας «αντεθνική» τη Συμφωνία.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.