
Ως γνωστόν, ο πρωθυπουργός, επιστρέφοντας από το Πεκίνο, το Μεγάλο Σάββατο, κατευθύνθηκε στην Κρήτη όπου ήδη βρίσκονταν η σύντροφός του Μπέτυ Μπαζιάνα και οι δύο γιοί τους. Η οικογένεια Τσίπρα, κατέλυσε στο ξενοδοχείο «Πολύριζος» στο νότιο Ρέθυμνο, στην περιοχή Ροδάκινο.
Το μεσημέρι της Τρίτης, 30 Απριλίου, ο πρωθυπουργός συνέφαγε σε παραθαλάσσια ταβέρνα δίπλα στο κύμα του Λιβυκού, παρέα με τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας Παύλο Πολάκη, ο οποίος κατάγεται από τον Αργουλέ Σφακίων.
Στη φωτογραφία, που δημοσιεύει το protothema.gr ο πρωθυπουργός φαίνεται χαλαρός με σορτσάκι, κοντομάνικο, γυαλιά ηλίου και καπελάκι. Ο Αλέξης Τσίπρας, κάνει νόημα σε κάποιον, ενώ μπροστά του βρίσκεται προφανώς η σερβιτόρα του καταστήματος, πίσω του ένας ακόμη σερβιτόρος, ενώ στην άλλη άκρη του τραπεζιού, διακρίνεται ο Παύλος Πολάκης.
Πρόκειται ασφαλώς για κίνηση με στόχο να προσφέρει στήριξη στον αναπληρωτή υπουργό του, τον οποίο φαίνεται να έχει «αναγκάσει» να κατέβει ξανά υποψήφιος στην Κρήτη και συγκεκριμένα στα Χανιά, όπου έχει για αντίπαλο τον πρώτο σε σταυρούς, Γιώργο Σταθάκη.
Αλλωστε, πριν από μερικές μόλις ημέρες, ο Αλέξης Τσίπρας είχε σπεύσει -κόντρα στον μισό ΣΥΡΙΖΑ – να «δικαιολογήσει» τον «αψύ Σφακιανό» για την αήθη επίθεση που είχε εξαπολύσει ο Π. Πολάκης κατά του ανάπηρου υποψήφιου ευρωβουλευτή της ΝΔ Στέλιου Κυμπουρόπουλου.
Και από την σημερινή φωτογραφία, καθίσταται σαφές ότι οι σχέσεις Τσίπρα-Πολάκη παραμένουν άριστες, παρά το επεισόδιο Πολάκη-Κυμπουρόπουλου που δημιούργησε μεγάλο πρόβλημα στην κυβέρνηση και τον ΣΥΡΙΖΑ. Η ΝΔ προανήγγειλε πρόταση μομφής κατά του αναπληρωτή υπουργού Υγείας, την οποία ο Αλ. Τσίπρας δήλωσε ότι θα την μετατρέψει σε ψήφο εμπιστοσύνης συνολικά για την κυβέρνησή του, προκειμένου να μην διακινδυνεύει «διαρροή» από το κυβερνητικό στρατόπεδο.
Ο Αλέξης Τσίπρας περιόδευσε σε πολλές περιοχές της Κρήτης, έβγαλε σέλφι με πολίτες και επισκέφτηκε τη ναυτική βάση στη Σητεία. Σύμφωνα με το πρόγραμμά του την Παρασκευή 3 Μαΐου ο πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα μιλήσει στις 19:30 στο Κλειστό Γυμναστήριο Εθνικού Σταδίου Χανίων.
Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.
Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com
Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο info3@pronews.gr και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.