ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Εκβιασμός Α.Τσίπρα: «Τέλος οι παροχές αν χάσω – Ο πολίτης θα έχει την ευθύνη» – Δόγμα «νόμος και τάξη» από Κ.Μητσοτάκη

Εκβιασμός Α.Τσίπρα: «Τέλος οι παροχές αν χάσω – Ο πολίτης θα έχει την ευθύνη» – Δόγμα «νόμος και τάξη» από Κ.Μητσοτάκη

Σε ωμό εκβιασμό των πολιτών επιδίδεται ο Α.Τσίπρας αφού πρώτα πέταξε τα “ψίχουλα” στους χαμηλοσυνταξιούχους θέτοντας το ψευτοδίλημμα “ψήφος εμπιστοσύνης ή ακύρωση των παροχών” προσθέτοντας πως “ο πολίτης θα έχει ευθύνη για την επόμενη ημέρα”!

«Η ψήφος στις ευρωεκλογές είναι ψήφος εμπιστοσύνης στα μέτρα ελάφρυνσης και ο συνταξιούχος πρέπει να ξέρει πως η σύνταξη του θα είναι στο ψηφοδέλτιο που θα πάρει την Κυριακή και θα βάλει στην κάλπη» δήλωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, σε συνέντευξη του στον τηλεοπτικό σταθμό Kontra channel.

Ο Α.Τσίπρας επέμεινε στην προσωπική ευθύνη και επιλογή κάθε πολίτη για το τι θα ψηφίσει, και ξεκαθάρισε πως αυτές οι εκλογές είναι κρίσιμες καθώς έχει πλέον ξεκαθαρίσει το τοπίο και ο κάθε πολιτικός έχει δείξει τι είναι και τι πρεσβεύει, όπως επίσης και το ότι διαμαρτυρία στον ΣΥΡΙΖΑ θα δώσει αφορμή για να στηριχθούν σκληρές αντιλαϊκές πολιτικές.

Σημείωσε ότι υπήρξαν ήδη δυνάμεις της νεοφιλελεύθερης εμμονής στη λιτότητα, δυνάμεις της δεξιάς στην Ευρώπη που καιροφυλακτούν και αν δεν ήταν οι ευρωεκλογές θα είχαν βγει ήδη.

«Δεν βγήκαν για να μην μας δώσουν ακόμα μεγαλύτερη δύναμη», είπε και τόνισε πως «εάν οι συσχετισμοί που θα διαμορφωθούν στην κάλπη δεν είναι συντριπτικά υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ , που έρχεται να δώσει αυτές τις ανάσες κοινωνικής στήριξης και ελάφρυνσης, τότε θα έχει ευθύνη και ο πολίτης για την επόμενη μέρα».

«Εάν αποδοκιμαστεί το σχέδιο που κατέθεσα στον ελληνικό λαό αυτό σημαίνει ότι υπάρχει ένα άλλο σχέδιο στο συρτάρι του κ. Μητσοτάκη- και δεν είναι τυχαία αυτά που του ξέφυγαν-για να καταργήσει τε μέτρα ελάφρυνσης, λέγοντας ότι έχει και τη λαϊκή στήριξη», υπογράμμισε ο κ. Τσίπρας.

Χαρακτήρισε «αστεία ρελάνς» την τροπολογία της Ν.Δ για τη μη μείωση του αφορολογήτου, λέγοντας πως «είναι σαν να πάω να διαρρήξω μια πόρτα που είναι ανοιχτή. Εγω θα αποφασίσω πότε θα ψηφιστεί η μη μείωση του αφορολογήτου, όχι ο κ. Μητσοτάκης».

Ο κ. Τσίπρας κατηγόρησε τις τρεις προηγούμενες κυβερνήσεις ότι «λεηλάτησαν την οικονομία και την κοινωνία και δεν έφεραν πλεόνασμα γιατί είχαν ρεμούλα και διαπλοκή, δεν επικέντρωσαν σε διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις και άφησαν ανεξέλεγκτη την αγορά εργασίας και δεν είχαμε μείωση της ανεργίας».

Όταν ο ίδιος ανέλαβε πρωθυπουργός είπε ότι «δεν υπήρχε σάλιο στα δημόσια ταμεία διότι οι κ.κ. Σαμαράς και Βενιζέλος είχαν σχεδιάσει την “αριστερή παρένθεση” και άδειασαν τα αποθεματικά».

Σε ερώτηση με ποιες δυνάμεις θα συνεργαστεί για να φτιάξει κυβέρνηση αν ο ΣΥΡΙΖΑ έρθει πρώτο κόμμα στις εθνικές εκλογές ο κ. Τσίπρας απάντησε πως με το ισχύον εκλογικό σύστημα το πρώτο κόμμα δεν θα χρειαστεί πολλούς βουλευτές για να σχηματίσει κυβέρνηση.

«Ο λόγος για τον οποίο δεν έχουμε αντιδράσεις από τους δανειστές, είναι ότι ξέρουν πως αν αντιδράσουν τώρα ο ΣΥΡΙΖΑ θα πάρει 50% στις εκλογές. Η κάλπη αυτή είναι ψήφος εμπιστοσύνης στα μέτρα αυτά ή ψήφος ακύρωσης τους. Είναι ξεκάθαρο αυτό, το δείχνουν και οι δηλώσεις του κ. Βέμπερ. Αυτοί οι άνθρωποι είναι εμμονικοί με την λιτότητα. Ο ελληνικός λαός έκανε θυσίες για να κρατήσει όρθια την Ευρώπη, όχι μόνο την Ελλάδα, τόσο στην οικονομία, όσο και στο Προσφυγικό, που κρατάμε όρθια την Ευρώπη», πρόσθεσε.

Σχολιάζοντας το πότε θα γίνουν εθνικές εκλογές, ο κ. Τσίπρας είπε «μην βιάζεστε, θα ‘ρθει και αυτή η ώρα».

«Ξέρω ότι ενώ βγήκαμε από τα μνημόνια, οι δείκτες ευημερούν πιά, τα επιτόκια των ομολόγων μας είναι χαμηλά.. εκατομμύρια συμπολίτες μας δεν έχουν δει αυτήν την ανάκαμψη στην ζωή τους και την καθημερινότητα τους. Δουλειά μας είναι τώρα να μετατρέψουμε την ευημερία των αριθμών, σε ευημερία των ανθρώπων. Αυτό θα γίνει σιγά-σιγά», τόνισε.

Εξαπέλυσε τα «πυρά» του προς τον πρόεδρο της ΝΔ, Κυριάκο Μητσοτάκη, που είχε ότι «η 13η σύνταξη είναι ανέφικτη», προσθέτοντας ότι «εγώ πιστεύω ότι αυτό το 300άρι, το 400άρι ευρώ δεν θα πάει στον κουμπαρά, αλλά θα πάει στην αγορά, στην πραγματική οικονομία κι έτσι θα ενισχυθεί η οικονομία».

Μιλώντας για τη μείωση της ανεργίας κατά 9 μονάδες, παραδέχθηκε ότι σημαντικό τμήμα των νέων θέσεων απασχόλησης αφορά θέσεις μερικής ή εκ περιτροπής εργασίας.

Στη συνέχεια ο κ. Τσίπρας ανέφερε:

«Τρία πράγματα ήταν αυτά που έδωσαν τα πλεονάσματα: η μεταρρύθμιση στο Ασφαλιστικό, η μείωση της ανεργίας και η χρηστή διαχείριση μαζί με την αντιμετώπιση της διαφθοράς όπως πχ. «το πάρτι» στην Υγεία κι όλα αυτά θα τα αξιοποιήσουμε τα επόμενα χρόνια».

«Εμείς καταφέραμε να γυρίσουμε σε ενάρετο κύκλο την οικονομία. Το κρίσιμο ερώτημα είναι αυτό το περίσσευμα “πως θα το μοιράσουμε; Θα το δώσουμε στους πολλούς ή σε λίγους κι εκλεκτούς;”. Αυτή είναι η διαφορά. Τι λέει ο κ. Μητσοτάκης; Να μειωθεί η φορολογία των επιχειρήσεων. Εντάξει, κι εμείς το λέμε αυτό και το κάνουμε σταδιακά», πρόσθεσε μεταξύ άλλων.

Αναφορικά με το αφορολόγητο και την συμφωνημένη μείωση του από την Πρωτοχρονιά του 2020, κ. Τσίπρας υποστήριξε ότι «η κυβέρνηση κατάργησε την εισφορά αλληλεγγύης για εισοδήματα ως 20.000 ευρώ και μείωσε τους συντελεστές για τα υψηλότερα εισοδήματα, μέτρο που αφορά την μεγάλη πλειονότητα των πολιτών. Ακόμη, μειώσαμε τον ΕΝΦΙΑ έχει και 30% σε κατηγορίες ιδιοκτητών, ενώ ο κ. Μητσοτάκης ζητά οριζόντια μείωση του ΕΝΦΙΑ, το ίδιο για όλους».

Δόγμα “νόμος και τάξη” από K.Μητσοτάκη: “Στοχευμένες προσλήψεις σε νοσοκομεία, σχολεία και αστυνομία”

Μιλώντας στην τηλεόραση του Alpha, o Κυριάκος Μητσοτάκης, εμφανίστηκε σίγουρος ότι οι πολίτες θα εμπιστευτούν τη Νέα Δημοκρατία στις εκλογές. «Εφόσον μας εμπιστευτούν να είναι σίγουροι ότι θα πιάσουμε αμέσως δουλειά. Από τις εκλογές της 26ης Μαΐου πιστεύω ότι θα βγουν πολιτικά συμπεράσματα. Θα ήθελα το αποτέλεσμα να είναι τόσο ισχυρό ώστε να οδηγηθούμε το συντομότερο δυνατό σε εθνικές εκλογές», ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο Πρόεδρος της ΝΔ δεσμεύθηκε, ότι εφόσον η ΝΔ γίνει κυβέρνηση, θα προχωρήσει άμεσα σε προσλήψεις νοσηλευτών στα νοσοκομεία που έχουν ελλείψεις, εκπαιδευτικών με προτεραιότητα στα σχολεία ειδικής αγωγής, αλλά και 1500 αστυνομικών οι οποίοι στο σύνολο τους θα ενταχθούν στις ομάδες ΔΙΑΣ και ΔΕΛΤΑ προκειμένου να αποκατασταθεί άμεσα το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών στις γειτονιές και τους δρόμους.

Στοχευμένες προσλήψεις και όχι ρουσφέτια

Την επιλογή των στοχευμένων προσλήψεων θα την αναδείξει ο κ. Μητσοτάκης και τις επόμενες μέρες σε αντιδιαστολή με την πρακτική του ΣΥΡΙΖΑ να προχωρά κατά κανόνα σε ρουσφερολογικού χαρακτήρα προσλήψεις που δεν έχουν στόχο να καλύψουν τις πραγματικές ανάγκες των πολιτών.

Οι προτεραιότητες της ΝΔ: Υγεία-Παιδεία-Ασφάλεια

Το τρίπτυχο Υγεία-Παιδεία-Ασφάλεια αποτελούν τις προτεραιότητες της ΝΔ -όπως ανέφερε και ο ίδιος ο πρόεδρος της ΝΔ στην Πάτρα-, καθώς η βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών σε αυτούς τους τομείς εκτιμάται οτι θα κάνουν τη μεγάλη διαφορά στην καθημερινότητα των πολιτών.

«Οι συνταξιούχοι δεν εξαγοράζονται με κόλπα της τελευταίας στιγμή»

Φθηνά κόλπα και προπαγάνδα της τελευταίας στιγμής χαρακτήρισε ο πρόεδρος της ΝΔ τις προεκλογικές παροχές του Αλέξη Τσίπρα και πρόσθεσε ότι «οι πολίτες δεν παρασύρονται».
Τόνισε «οι συνταξιούχοι έχουν αξιοπρέπεια, δεν εξαγοράζονται με δώρα της τελευταίας στιγμής»,
είπε ο κ. Μητσοτάκης. Πρόσθεσε μάλιστα «εμείς δεν είμαστε, ούτε με τους πολλούς, ούτε με τους λίγους. Είμαστε με όλους τους Έλληνες και η δουλειά μας, η δουλειά μου προσωπικά είναι να ενώσω την Ελλάδα σε μία πορεία προς ένα πιο φωτεινό μέλλον, το μέλλον που μας αξίζει, το μέλλον που μας αναλογεί».

Ξεκάθαρο μήνυμα για κουκουλοφόρους και άσυλο

«Οι κουκουλοφόροι θα φύγουν από τα πεζοδρόμια και το άσυλο θα καταργηθεί», είπε ακόμη ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Τόνισε ότι είναι διαφορετικός ο πατριωτισμός από τον στείρο εθνικισμό και σημείωσε πως η ΝΔ είναι η μεγάλη πατριωτική παράταξη.

«Το μήνυμα της Πάτρας αντηχεί σε όλη την Ελλάδα. Ας έλθουν οι πολιτικοί μας αντίπαλοι να δουν τι σημαίνει μεγάλη συγκέντρωση», είπε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης μόλις ξεκίνησε την ομιλία του βλέποντας τον ενθουσιασμό του κόσμου.


Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.