Exit Polls για ευρωεκλογές-αυτοδιοικητικές: Από 5% έως 7% μπροστά η ΝΔ από ΣΥΡΙΖΑ – Μάχη για την τρίτη θέση ΚΙΝΑΛ-ΧΑ

Exit Polls  για ευρωεκλογές-αυτοδιοικητικές:  Από 5% έως 7% μπροστά η ΝΔ από ΣΥΡΙΖΑ – Μάχη για την τρίτη θέση ΚΙΝΑΛ-ΧΑ

Οι κάλπες των ευρωεκλογών και του πρώτου γύρου των αυτόδιοικητικών εκλογών έκλεισαν στυις 19:00 όλη την Ελλάδα.

Τα πρώτα Exit Polls που δόθηκαν στη δημοσιότητα έχουν ως εξής:

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία η ΝΔ λαμβάνει από 32 έως 36%, ο ΣΥΡΙΖΑ 25 έως 29%, το ΚΙΝΑΛ από 7 έως 9% και η ΧΑ από 5 έως 7%.

Αναλυτικά τα exit polls

ΣΥΡΙΖΑ από 25% έως 29%

ΝΔ από 32% έως 36%

ΚΙΝΑΛ από 7% έως 9%

ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ από 5% έως 7%

ΚΚΕ από 5% έως 7%

ΜΕΡΑ 25 από 2,5% έως 4,5%

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ από 2,5% έως 4,5%

ΠΟΤΑΜΙ από 1% έως 2%

ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ από 1% έως 2%

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ από 1% έως 2%

Στο διάστημα μεταξύ 9 με 10 το βράδυ αναμένεται να εξαχθεί το πρώτο ασφαλές συμπέρασμα για τις ευρωπαϊκές, περιφερειακές και δημοτικές εκλογές, ανέφερε ο αντιπρόεδρος της Singular Logic, Γιάννης Θεοδωρόπουλος. Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ANT1, τόνισε ότι τα αποτελέσματα θα αφορούν πρώτα τις ευρωεκλογές, μετά τις περιφέρειες και «όπου χρειαστεί, τους δήμους».

Συγκεκριμένα, θα αφορούν τις 13 Περιφέρειες και τους έξι μεγαλύτερους δήμους (Αθήνα, Πειραιάς, Θεσσαλονίκη, Λάρισα, Πάτρα, Ηράκλειο). «Είναι ό,τι πιο σύνθετο έχουμε αντιμετωπίσει, όλα αυτά τα χρόνια, λόγω των τριών καλπών και της σταυροδοσίας» επανέλαβε ο κ. Θεοδωρόπουλος.

Τα αποτελέσματα της ΕΡΤ

Μπροστά με ποσοστό % δίνει τη Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ η ΕΡΤ στη δική της εκλογική εκτίμηση, που δίνεται σε συνεργασία με την Kapa Research.

Τα πολιτικά κόμματα συγκεντρώνουν τα εξής ποσοστά:

ΝΔ: 30.5 – 33,5%

ΣΥΡΙΖΑ: 25,5 – 28,5%

ΚΙΝΑΛ: 6-8%

Χρυσή Αυγή: 6-8%

ΚΚΕ: 5-7%

Ελληνική Λύση: 2,5%-3,5%

Μέρα25: 2,5%-3,5%

Ένωση Κεντρώων: 1,5%-2,5%

Ποτάμι: 1,5%-2,5%

ΑΝΕΛ: 1,5%-2,5%

Λαϊκή Ενότητα: 1-2%

Πλεύση Ελευθερίας: 1-2%

ΑΛΛΟ: 6-10%

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Άρειος Πάγος έδωσε οδηγία στους δικαστικούς αντιπροσώπους να παρατείνουν την εκλογική διαδικασία στα εκλογικά τμήματα όπου υπάρχει αυξημένη προσέλευση ψηφοφόρων προκειμένου να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.