ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Παιχνίδια μέχρι τέλους από τον Α.Τσίπρα – Αυτοί είναι οι λόγοι που κάνει εκλογές στις 7 Ιουλίου (βίντεο)

Παιχνίδια μέχρι τέλους από τον Α.Τσίπρα – Αυτοί είναι οι λόγοι που κάνει εκλογές στις 7 Ιουλίου (βίντεο)

Τελικά ανακοινώθηκε αυτό που εδώ και ημέρες είχε αποφασίσει ο Αλέξης Τσίπρας ότι οι πρόωρες εθνικές εκλογές θα γίνουν στις 7 Ιουλίου.

Απόφαση που μπορεί από την κυβέρνηση να χρησιμοποιείται ως δικαιολογία οι Πανελλαδικές Εξετάσεις αλλά στην ουσία για ακόμη μία φορά κρύβεται από πίσω της μία μεθόδευση ώστε να περάσουν έστω και την ύστατη ώρα αποφάσεις που θα δεσμεύουν την επόμενη κυβέρνηση. Με μεγαλύτερη τον ορισμό νέας ηγεσίας στη δικαιοσύνη (σ.σ. πρόεδρο και εισαγγελέα του Αρείου Πάγου).

Η ανακοίνωση της ημερομηνίας των εκλογών έγινε από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Δ. Τζανακόπουλο. Όπως ανέφερε σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό «Alpha», «η απόφαση του πρωθυπουργού είναι πράγματι, οι εκλογές να γίνουν στις 7 Ιουλίου για να μην διαταραχθεί η διαδικασία των (σχολικών) εξετάσεων». Ενώ συμπλήρωσε ότι ο πρωθυπουργός θα πάει στις 10 Ιουνίου στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο για να ζητήσει την προκήρυξη των εκλογών.

Η Νέα Δημοκρατία με ανακοίνωσή της προειδοποιεί αυστηρά τον Αλέξη Τσίπρα και την «υπό προθεσμία» κυβέρνηση, να μην προχωρήσει σε αποφάσεις που δεσμεύουν τη χώρα, πολύ περισσότερο σε κρίσιμες αποφάσεις που αφορούν στην ηγεσία της Δικαιοσύνης. Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΝΔ:

«Ο κ. Τσίπρας, υπό το βάρος της ήττας του, προανήγγειλε ότι αμέσως μετά τον δεύτερο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών, θα προκηρύξει εθνικές εκλογές. Είναι, επομένως, αυτονόητο ότι, η υπό προθεσμία πλέον κυβέρνησή του, για λόγους στοιχειώδους πολιτικής και ηθικής τάξης δεν νοείται να λαμβάνει στο εξής καμία απόφαση που θα δεσμεύσει την χώρα για τα επόμενα χρόνια. Πολύ περισσότερο κρίσιμες αποφάσεις που αφορούν την ηγεσία της Δικαιοσύνης».

Από εκεί και πέρα θα έχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον να δούμε την στάση του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου αν κληθεί να υπογράψει το Προεδρικό διάταγμα για αλλαγές στη δικαιοσύνη. Θυμίζουμε ότι κάτι αντίστοιχο είχε συμβεί και το 2016 όταν και πάλι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ είχε επιλέξει Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου την Ξένη Δημητρίου, πριν από τη λήξη της θητείας της Ευτέρπης Κουτζαμάνη. Ωστόσο, ο κ. Προκόπης Παυλόπουλος είχε αρνηθεί να υπογράψει το Διάταγμα ως την 30η Ιουνίου ημέρα που έληγε η θητεία Κουτζαμάνη.

Ομως μένει ανοικτό, αν από την 1η Ιουλίου και μετά ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας μπορεί να υπογράψει τέτοιο διάταγμα, την ώρα που η νομοθεσία απαγορεύει και απλές μετακινήσεις δημοσίων υπαλλήλων κατά την προεκλογική περίοδο, πόσο μάλλον την επιλογή ηγεσίας της δικαιοσύνης.

Επίσης οι εκλογές στις 7 Ιουλίου σύμφωνα με το σκεπτικό των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι θα δώσει λίγο περισσότερο χρόνο στο κόμμα για να προετοιμαστεί ώστε να μετριάσει την ήττα του και να ανακόψει την φόρα που έχει η Νέα Δημοκρατία για αυτοδυναμία. Μάλιστα πολλοί είναι εκείνοι που υποπτεύονται ότι μέχρι να διαλυθεί η Βουλή η κυβέρνηση σχεδιάζει να περάσει και άλλα νομοθετήματα!

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σημειώνεται ότι είναι η πρώτη φορά που οι εθνικές εκλογές διεξάγονται στην «καρδιά» του καλοκαιριού και συγκεκριμένα τον Ιούλιο. Το μακρινό 1928, οι βουλευτικές εκλογές διεξήχθησαν στις 19 Αυγούστου 1928. Εκλογές τον Ιούνιο έχουν διεξαχθεί τα τελευταία 30 χρόνια τρεις φορές: Στις 17 Ιουνίου του 2012, στις 18 Ιουνίου 1989 και στις 2 Ιουνίου 1985.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.