Ανησυχεί η ΕλΕΔΑ: «Δεν θα ψηφίσουν στις εκλογές των παιδιά των μεταναστών»

Ανησυχεί η ΕλΕΔΑ: «Δεν θα ψηφίσουν στις εκλογές των παιδιά των μεταναστών»

«Σοβαρές ελλείψεις» και μεγάλες καθυστερήσεις, τόσο στη διαδικασία πολιτογράφησης ενηλίκων αλλοδαπών όσο και σε αυτή της απόδοσης ιθαγένειας στα παιδιά της «δεύτερης γενιάς», «στερώντας τους» το δικαίωμα να ψηφίσουν στις Εκλογές 2019, διαπιστώνει η Ελληνική Ένωση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου σε ανοιχτή επιστολή, που απευθύνεται στον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, και στους προέδρους ΝΔ, ΚΙΝΑΛ και ΚΚΕ, Κυριάκο Μητσοτάκη, Φώφη Γεννηματά και Δημήτρη Κουτσούμπα, αντίστοιχα.

Δεν αποδίδεται η ιθαγένεια ταχείς ρυθμούς – Θέλουμε πιο γρήγορα

Σε αντίθεση με την εντύπωση που δημιουργείται, αναφέρει η ΕλΕΔΑ, από αρκετά δημοσιεύματα, ότι η ιθαγένεια αποδίδεται με ταχείες διαδικασίες σε αλλοδαπούς, η πραγματικότητα είναι διαφορετική.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Συγκεκριμένα, όσον αφορά τη «δεύτερη γενιά», δηλαδή, όσους αποκτούν ιθαγένεια επειδή γεννήθηκαν, μεγάλωσαν και σπουδάζουν στην Ελλάδα, σημειώνονται σημαντικές καθυστερήσεις, ειδικά στα μεγάλα αστικά κέντρα, σύμφωνα με τα στοιχεία της Ένωσης, η οποία επισημαίνει ότι «ο αριθμός όσων έχουν αποκτήσει την ελληνική ιθαγένεια με αυτή τη διαδικασία υπολείπεται κατά πολύ του αριθμού των παιδιών και νέων αλλοδαπών που διαμένουν νόμιμα στη χώρα μας».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.